Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον Ζελένσκι –Ετοιμάζει σκληρή απάντηση ο Πούτιν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται πως πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να πάρει την απόφαση να στείλει στην Ουκρανία εκδόσεις πυρομαχικών διασποράς των πυραύλων ATACMS, ανέφερε η The Washington Post, επικαλούμενη αρκετούς ανθρώπους που σχετίζονται με τις εν εξελίξει συζητήσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράξει συνολικά περίπου 4 χιλιάδες πυραύλους ATACMS όλων των εκδόσεων. Σε αυτές τις εκδόσεις περιλαμβάνεται μία έκδοση με μία μόνο εκρηκτική κεφαλή, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές άλλες εκδόσεις οι πύραυλοι των οποίων διαθέτουν αρκετούς τύπους πυρομαχικών διασποράς.

Οι ανησυχίες περί τον περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων πυραύλων για τον αμερικανικό στρατό λέγεται πως αρχίζουν να χάνονται στον ορίζοντα μιας και οι Αμερικανοί αναμένουν την άφιξη των πυραύλων Precision Strike Missile (PrSM) το επόμενο έτος, δηλαδή του σχεδιασμού που θα αντικαταστήσει τους πυραύλους ATACMS.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News