Τι έπαθαν όλοι ξαφνικά; Μετά από Δανία-Ολλανδία και Νορβηγία δεσμεύτηκε να στείλει F-16 στο Κίεβο!

Η Ουκρανία είναι καθ' οδόν για την παραλαβή του πρώτου δυτικού μαχητικού αεροσκάφους της: η Δανία και η Ολλανδία δεσμεύτηκαν να δώσουν τα μαχητικά τους αεροσκάφη, μόλις οι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώσουν τα μαθήματα στο εξωτερικό, θα είναι έτοιμοι να πάρουν τον εξοπλισμό που αλλάζει το παιχνίδι στον αέρα. Το κύριο ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα συμβεί.

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από το κανάλι TV2 πρότειναν να παραδοθεί μια Μοίρα ή 12 αεροσκάφη συνολικά. Αυτά τα μαχητικά, επρόκειτο να πουληθούν σε μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία αεροσκαφών Draken International, αλλά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.

Ο πύραυλος που μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά, είναι ο πύραυλος κρουζ αέρος-εδάφους «AGM-158 JASSM», και αυτό το όπλο βρίσκεται ακόμα στη «λίστα επιθυμιών» του Κιέβου. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν τη μεταφορά των «JASSM», τα ουκρανικά F-16 θα πετάξουν ελάχιστα από το πλήρες δυναμικό τους.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News