Κίνα: Έτσι θα εισβάλουμε στη Ταϊβάν! Ασκήσεις Μόσχας-Πεκίνου «έξω από την πόρτα» της Ιαπωνίας

Η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) δημοσίευσε ένα προκλητικό βίντεο που δείχνει στρατεύματα να εξασκούνται σε παράκτια εισβολή στην Ταϊβάν.

Το βίντεο δεν κατονομάζει συγκεκριμένα την Ταϊβάν, αλλά δεδομένου ότι η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου εποπτεύει την περιοχή του Πορθμού της Ταϊβάν, ερμηνεύεται ευρέως ως προειδοποίηση και απειλή με στόχο το αυτοδιοικούμενο νησί, το οποίο υποστηρίζεται από τη Δύση.

Την ίδια στιγμή, οι νέες κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας κοντά στα ύδατα της Ιαπωνίας έχουν θορυβήσει το Τόκιο και τους δυτικούς συμμάχους του. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας (ΥΠΕΘΑ) επιβεβαίωσε τις μεγάλες ασκήσεις που προβάρουν τη "διαλειτουργικότητα" στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News