Παρά τις εσωτερικές αναταραχές οι Γαλλικές φρεγάτες δίπλα στους συμμάχους σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο

Σημαντική είναι η γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθώς το Παρίσι μπορεί να ταλανίζεται από τις διαδηλώσεις στους δρόμους των γαλλικών πόλεων αλλά είναι αποφασισμένο, ακολουθώντας τις εντολές Μακρόν, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των συμμάχων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία βαδίζοντας προς τις εκλογές της μπορεί να προχωρήσει σε αψυχολόγητες και επικίνδυνες κινήσεις, παρά την θετική συγκυρία που υπάρχει μετά τους σεισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα η γαλλική φρεγάτα FNS Provence θα συνεκπαιδευτεί με μονάδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και δύο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε περιοχή δυτικά της Καρπάθου.

Η άσκηση, οι οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων χωρών με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό των ναυτικών Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News