Βράβευση της Αρμενικής Κυβέρνησης για την Εθνική Συμμετοχή ως Τιμώμενη Χώρα στην 37η Philoxenia 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 18-20 Νοεμβρίου με τιμώμενη χώρα την Αρμενία για πρώτη φορά. Η τιμητική συμμετοχή της Αρμενίας στην Έκθεση έγινε στο πλαίσιο της 30ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Αρμενίας-Ελλάδας.

Με αφορμή την αρμενική παρουσία στην έκθεση ο κ. Άκης Νταγκαζιάν, επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας και πρόεδρος Ελληνο-αρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μιλώντας αποκλειστικά στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τόνισε πως ενώ οι σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο, έχουν περιθώρια βελτίωσης στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας, αλλά και των τουριστικών ανταλλαγών, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού, πρότεινε η Αρμενία και η Ελλάδα να αναλάβουν από κοινού αθλητικές διοργανώσεις, επισημαίνοντας πως η αρχή μπορεί να γίνει από τις αδελφοποιημένες πόλεις Θεσσαλονίκη και Γκιουμρί.

Μεταξύ άλλων, είπε πως Ελλάδα και Αρμενία είναι δύο πραγματικά αδελφά έθνη και πως μας ενώνουν κοινές ιστορικές καταβολές αλλά και κοινές πολιτιστικές αξίες. «Κάθε προωθητική ενέργεια, ιδίως οι δια ζώσης παρουσίες σε καταξιωμένες εκθέσεις όπως η Philoxenia, αποτελούν πάντα μια γερή βάση για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων, των οικονομικών συναλλαγών και στην περίπτωσή μας των τουριστικών ανταλλαγών», είπε ο κ. Νταγκαζιάν.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News