Ξεκίνησε δοκιμές η νέα μικρή πυραυλάκατος του Πούτιν!

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Κεφάλαια:

00:00 - Εισαγωγή

01:47 - Ποια Είναι η Κλάση Karakurt;

02:26 - Χαρακτηριστικά

Οι Ρώσοι τις χαρακτηρίζουν μικρές πυραυλάκατους, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος της αποκαλεί κορβέτες! Τι είναι τελικά τα σκάφη της κλάσης Karakurt ή αλλιώς Project 22800;

Ηπρώτη μικρή σειριακή πυραυλάκατος Askold του προγράμματος Project 22800 της ναυπηγικής εταιρείας Ak Bars έχει κατασκευαστεί και τώρα δοκιμάζεται, αναφέρει η TASS. Το πρόγραμμα Project 22800, ή αλλιώς κλάση Karakurt, αποτελείται από κορβέτες, τις οποίες οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως μικρές πυραυλάκατους.

"Όλα τα πλοία αυτού του προγράμματος κατασκευάζονται σε συμφωνία με τα προγράμματα που όρισε ο αγοραστής, ενώ γίνεται κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθούν όλα στην ώρα τους και σε υψηλή ποιότητα. Όσο για το σκάφος Askold, τώρα δοκιμάζεται. Το πρώτο είναι το Cyclone και το δεύτερο είναι το Askold," ανέφερε ο Renat Mistakhov, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα με αυτόν, τα πλοία αυτής της σειράς θα ξεκινήσουν υπηρεσία με το αντιαεροπορικό πυραυλικό και πυροβολικό σύστημα Pantsir-M.

Νωρίτερα αναφέρθηκε πως η Nevsky Deisng Buraeu (μέρος της ναυπηγικής εταιρείας United Shipbuilding Corporation) έδειξε στην ετήσια αμυντική έκθεση Army 2022 ένα μοντέλο ενός πολλά υποσχόμενου αρματαγωγού.

Πριν από αυτό όμως, η εταιρεία Rubin Central Design Buraeu (TsKB) παρουσίασε στην ρωσική αμυντική έκθεση ένα πρόγραμμα ενός πλήρως ηλεκτρικού υποβρυχίου, του Amur E600. Το υποβρύχιο διαθέτει βεληνεκές 2.400 χιλιομέτρων όταν ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα.

Η Rubin επίσης, παρουσίασε στην Army 2022 μία επίδειξη ενός παραδείγματος του βελτιωμένου υποβρύχιου drone Harpsichord-2R. Το drone παρουσιάστηκε στην μορφή ενός τυπικού υποβρυχίου.

Ποια Είναι η Κλάση Karakurt;

Η κλάση Karakurt, την οποία οι Ρώσοι ονομάζουν Project 22800 Karakurt, είναι μία νέα κλάση ρωσικών κορβετών, οι οποίες σταδιακά ξεκίνησαν υπηρεσία στο ρωσικό ΠΝ από το 2018. Όπως προαναφέραμε, η Μόσχα τις χαρακτηρίζει μικρές πυραυλάκατους και όχι κορβέτες.

Η κλάση σκοπεύεται να είναι πιο αξιόπλοη και να συμπληρώνει την κλάση κορβετών Buyan-M. Τα πλοία είναι σχεδιασμένα να οπλιστούν με τους αντιπλοϊκούς πυραύλους cruise Kalibr ή Oniks και να έχουμε διάρκεια αποστολών 15 ημερών. Σκοπεύεται επίσης να αποτελέσουν μία οικονομικότερη εναλλακτική στην μεγαλύτερη κλάση φρεγατών Admiral Grigorovich, της οποία η κατασκευή καθυστερεί λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία. Η Μόσχα θέλει να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του στόλου του ΠΝ της αφού λυθούν όλα τα θέματα κατασκευής των προγραμμάτων μεγαλύτερων πλοίων.

Χαρακτηριστικά

Τα πλοία της κλάσης έχουν εκτόπισμα μόλις 800 τόνων και μήκος 67 μέτρων. Οι κορβέτες μπορούν να πλεύσουν με μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων (56 χλμ/ώρα), επιχειρούν με πλήρωμα 50-70 αντρών και διαθέτουν διάφορους αισθητήρες και συστήματα, όπως τα ραντάρ Mineral-M και τον σταθμό δορυφορικής επικοινωνίας Tsentavr-NM.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7111063_kataskeyastike-kai-tora-dokimazetai-i-nea-pyraylakatos-tis-rosias-eikones

#Project22800 #Karakurt #Karakurtclass #πυραυλάκατοι #κορβέτες #AkBars

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News