Οι νέες υπερσύγχρονες οβίδες ολμοβόλων των Πολωνών έρχονται το 2022

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Κεφάλαια:

00:00 - Εισαγωγή

01:03 - Τι Είναι M120 Rak;

01:34 - Περιγραφή

Πολωνικά στρατιωτικά οχήματα θα λάβουν νέες βελτιώσεις, ενώ μέχρι το τέλος του έτους έρχονται και τα υπερσύγχρονα πυρομαχικά ολμοβόλων για τα νέα οχήματα μεταφοράς όλμων των Πολωνών

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν πρόσφατα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολωνικά οχήματα στρατιωτικού τύπου θα λάβουν κάποιες νέες αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν την γενική απόδοσή τους.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την παραπάνω δημοσίευση στο Twitter, τα οχήματα διοίκησης WDSz DMO Regina και το ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς ολμοβόλου SMG 120 RAK θα λάβουν υδροπνευματική ανάρτηση.

Επιπλέον, τα πυρομαχικά του όπλου του RAK, τα οποία κατευθύνονται προς τον στόχο με την βοήθεια πλοήγησης laser και έχουν βεληνεκές 8 χιλιομέτρων, θα είναι έτοιμα για παραγγελιά μέχρι το τέλος του φετινού έτους.

Αναμένουμε νέο φωτογραφικό υλικό στην διεθνή έκθεση MSPO 2022, η οποία εστιάζει σε νέα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας.

Τι Είναι M120 Rak;

Το M120 Rak είναι ένα αυτοκινούμενο όπλο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα ολμοβόλο 120 χιλιοστών αυτόματου ανεφοδιασμού, τοποθετημένο σε ένα ερπυστριοφόρο (SMG 120 / M120g) ή τροχοφόρο (SMK 120/ M120K) σασί. Το όπλο σχεδιάστηκε από την πολωνική Huta Stalowa Wola (HSW) και παράγεται εντός της χώρας, ενώ χρησιμοποιείται από τις πολωνικές δυνάμεις ξηράς. Η σειριακή του παραγωγή και η πρώτη παράδοση έλαβαν χώρα το 2017. Οπότε, καταλαβαίνετε πως πρόκειται για ένα αρκετά νέο σύστημα.

Περιγραφή

Το σετ πυρός των αυτοκινούμενων ολμοβόλων 120 χιλιοστών Rak περιλαμβάνει οχτώ κανόνια, τα οποία χρησιμοποιούνται για να πετούν οβίδες ολμοβόλων σε απόσταση. Το όπλο είναι ικανό να πραγματοποιήσει ακριβή χτυπήματα σε αποστάσεις από 8 έως 12 χιλιόμετρα. Εκτός από κανονικές βομβίδες, μπορεί να εκτοξεύσει και βλήματα με ισχυρά εκρηκτικές κεφαλές για μάχες εναντίων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως οχημάτων μάχης. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα και βλήματα καπνού, όπως και βλήματα lighting (τα οποία προκαλούν μία μεγάλη πηγή φωτός). Χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα (μέγιστα) για να μπει το όχημα σε θέση πυρός όταν κινείται. Η θέση πυρός μπορεί να εγκαταλειφθεί 15 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του τελευταίου βλήματος.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ολμοβόλου Rak, εκτός από το όχημα εκτόξευσης περιλαμβάνει τα εξής συνοδευτικά οχήματα: όχημα διοίκησης πυροβολικού, όχημα αναγνώρισης, όχημα τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης και όχημα επισκευής οπλισμού. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, το οποίο περιλαμβάνει θερμική κάμερα και laser τηλέμετρο, έτσι ώστε να μπορεί να επιχειρεί αποτελεσματικά κατά την διάρκεια μέρας και νύχτας. Το ολμοβόλο Rak μπορεί να εκτοξεύσει τηλεκατευθυνόμενα ως ένα μη επανδρωμένο όπλο, χρησιμοποιώντας εντολές και δεδομένα που μεταδίδονται προς τον υπολογιστή του οχήματος.

Όπως προαναφέραμε, τα νέα σύγχρονα πυρομαχικά του δεν είναι ακόμη έτοιμα. Μέχρι τότε, το ολμοβόλο είναι εξοπλισμένο με τις παλαιότερες οβίδες OF843B, οι οποίες έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν βεληνεκές 6.900 χιλιομέτρων. Βέβαια, η χρήση τους προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7111055_polonia-oi-nees-ypersyghones-obides-gia-ta-nea-olmobola-erhontai-2022-eikones

#120Rak #Rak #ολμοβόλα #M120Rak #όλμοι #SMG120Rak

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News