''Μήνυμα'' προς την Δύση : Η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στο Καλίνινγκραντ

Μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σχετικά με τις δυνατότητες της Ρωσίας, τη δέσμευσή της στην πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία και την ευρύτερη στρατηγική της θέση

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7110934_minyma-pros-tin-dysi-i-rosia-anaptyssei-yperihitikoys-pyrayloys

-----------------

ΗΡωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι, έχει αναπτύξει αεροπλάνα εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας στο Καλίνινγκραντ, εν μέσω αυξημένων εντάσεων γύρω από αυτόν τον ρωσικό θύλακα που περιβάλλεται από χώρες του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής στρατηγικών πρόσθετων αποτρεπτικών μέτρων, τρία MiG-31 με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα τρία αεροσκάφη θα αποτελέσουν μια μονάδα μάχης «επιχειρησιακή 24 ώρες την ημέρα», πρόσθεσε το υπουργείο. Οι υπερηχητικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Kinzhal («στιλέτο» στα ρωσικά) και οι πύραυλοι κρουζ «Zircon», ανήκουν σε μια οικογένεια νέων όπλων που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, περιγράφει αυτούς τους πυραύλους ως «αήττητους», επειδή υποτίθεται ότι είναι σε θέση να ξεφύγουν από τα αντίπαλα αμυντικά συστήματα.

Η Ρωσία έχει συχνά ανακοινώσει ότι έχει χρησιμοποιήσει υπερηχητικούς πυραύλους σε πραγματικές συνθήκες, ως μέρος της μεγάλης επίθεσης που διεξάγει από τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία.

Η ανάπτυξη αυτών των πυραύλων στο Καλίνινγκραντ, ένα ήδη εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένο έδαφος, έρχεται στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μόσχας τις τελευταίες εβδομάδες πάνω από τον θύλακα, που βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε εφαρμογή των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας, που αποφασίστηκαν ως απάντηση στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η Λιθουανία έπαυσε τον Ιούνιο να επιτρέπει τη διαμετακόμιση μέσω του εδάφους της ορισμένων εμπορευμάτων που προορίζονταν για το Καλίνινγκραντ.

Μετά από διαμαρτυρίες και απειλές από τη Μόσχα, η ΕΕ κατέληξε να ζητά από το Βίλνιους να επιτρέψει τη σιδηροδρομική διαμετακόμιση ρωσικών εμπορευμάτων, εξαιρουμένου του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σφηνωμένο μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, το έδαφος του Καλίνινγκραντ τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό σιδηροδρομικώς από την ηπειρωτική Ρωσία.

--Τι είναι ο πύραυλος Kinzhal;

Ο Kh-47M2 «Kinzhal» είναι ένας υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος ικανός για πυρηνικά, εκτοξευόμενος από αέρος, ένα από τα έξι νέα όπλα «επόμενης γενιάς» που παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο του 2018. Αν και η Ρωσία έχει διατηρήσει την διαδικασία ανάπτυξης μυστική και δεν κυκλοφόρησε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον πύραυλο, αναφορές ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης του 2019 για το NTI αναφέρει ότι, το όπλο μπορεί να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές, με ωφέλιμο φορτίο έως και 480 kg (1.060 lb) και μια θερμοπυρηνική επιλογή με κεφαλή 10-50 kt.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Είδηση

2:13 - Τι είναι ο πύραυλος Kinzhal

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

CGTN - https://www.youtube.com/watch?v=omZHg3Y5St0&ab_channel=CGTN

MilitaryTV - https://www.youtube.com/watch?v=EU3AxPSYWVY&ab_channel=MilitaryTV

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News