Απέκτησε το πρώτο τακτικό οπλικό σύστημα λέιζερ ''HELIOS''

Το λέιζερ έχει προγραμματιστεί για δοκιμές στη θάλασσα στο αντιτορπιλικό Preble το 2023

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7110947_kamaronei-polemiko-naytiko-ton-ipa-apektise-proto-taktiko-opliko

---------

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ένα λέιζερ υψηλής ενέργειας που προοριζόταν για εγκατάσταση σε πολεμικά πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ένα σημαντικό ορόσημο για την πρόοδο της τεχνολογίας, μετά από μεμονωμένες δοκιμές και προς την επιχειρησιακή μάχη για το Πεντάγωνο.

Το οπλικό σύστημα, που ονομάζεται επίσημα Laser High Energy with Integrated Optical-Dazzler and Surveillance (HELIOS), είναι ένα λέιζερ κλάσης 60+ kW και η αρχική σύμβαση για την ανάπτυξη του όπλου ανατέθηκε στη Lockheed Martin το 2018.

«Το HELIOS ενισχύει τη συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος μάχης του πλοίου, για να αποτρέψει μελλοντικές απειλές και να παρέχει πρόσθετη προστασία για τους ναύτες και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να παρέχουμε επεκτάσιμες λύσεις, προσαρμοσμένες στις προτεραιότητες του Ναυτικού», δήλωσε ο Rick Cordaro, αντιπρόεδρος των λύσεων προηγμένων προϊόντων της Lockheed Martin.

Το HELIOS, το οποίο μπορεί να κλιμακωθεί στα 120 kW, είναι ένα από τα πολλά ενεργειακά προγράμματα που κατευθύνονται από το Ναυτικό των ΗΠΑ, όλα σε διαφορετικές φάσεις της διαδικασίας έρευνας και ανάπτυξης. Ενώ, ορισμένα από τα λέιζερ της υπηρεσίας έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα κατά τη διάρκεια μεμονωμένων δοκιμών, το ναυτικό αποδέχεται την παράδοση του HELIOS ως ένα σημάδι ότι, το όπλο έχει αποδείξει την αξία του και είναι έτοιμο για ευρύτερη διάδοση σε όλο τον στόλο.

Στελέχη της Lockheed Martin δήλωσαν νωρίτερα φέτος ότι, ετοιμάζονταν να εγκαταστήσουν το HELIOS στο αντιτορπιλικό Preble (DDG 88) μετά από επιτυχείς δοκιμές που ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού στο Wallops Island στη Βιρτζίνια.

Το νέο οπλικό σύστημα λέιζερ, ονομάζεται σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας και ενσωματωμένο οπτικό εκθαμβωτικό με επιτήρηση (HELIOS), για τον τρόπο που ενσωματώνει τρεις διακριτές δυνατότητες.

Ένα άλλο είναι ότι χρησιμοποιεί το σχετικό οπτικό σύστημα για τη συλλογή πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, σχετικά με μια εκτεταμένη περιοχή γύρω από το πλοίο, τις οποίες θα μοιραστεί με το ισχυρό σύστημα μάχης Aegis που βασίζεται σε ραντάρ, που είναι στάνταρ στην κατηγορία των αντιτορπιλικών του Ναυτικού για τη μεταφορά του λέιζερ.

Μια τρίτη ικανότητα είναι να θαμπώνουν ή να μπερδεύουν τους αισθητήρες και τις κάμερες στα drones -αλλά όχι να τα καταστρέφουν- με το φως από ένα λέιζερ χαμηλότερης ισχύος.

Είναι επίσης το πρώτο στάδιο του προγράμματος Surface Navy Laser Weapon System, το οποίο είναι το πρώτο έργο σε μια νέα προσπάθεια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, να επιταχύνει την ανάπτυξη και την εξέλιξη τέτοιων τεχνολογιών.

---------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Καμαρώνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ! Απέκτησε το πρώτο τακτικό οπλικό σύστημα λέιζερ ''HELIOS''

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#HELIOS

#ΡΑΝΤΑΡ

#ΗΠΑ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)U.S. Navy(https://www.youtube.com/watch?v=sbjXXRfwrHg)

2)CNN(https://www.youtube.com/watch?v=tyUh_xSjvXQ)

3)Lockheed Martin(https://www.youtube.com/watch?v=jMx1-yaRLyQ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News