Από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λείπουν τρομερά αξιωματικοί

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου δεν βλέπουν σχεδόν καθόλου τους διοικητές τους

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7110529_apo-tis-enoples-dynameis-tis-oykranias-leipoyn-tromera-axiomatikoi

----------

ΟAleksandr Kots, στρατιωτικός ανταποκριτής του PolitNavigator, το είπε αυτό στην Komsomolskaya Pravda.

"Οι αιχμάλωτοι πολέμου που πέφτουν στα χέρια τόσο των στρατευμάτων του Λουχάνσκ όσο και του Ντονέτσκ λένε πάντα το ίδιο πράγμα: ότι δεν είδαν τους διοικητές τους ποτέ, ότι τους έφεραν στις θέσεις τους τη νύχτα, δεν τους είπαν πού βρίσκονται και τους έδωσαν μια εντολή - να κρατηθούν και να μην υποχωρήσουν ούτε ένα βήμα. Ταυτόχρονα αντι των διοικητών βλέπουν γύρω τους είτε υπαξιωματικούς, οι οποίοι αντικαθιστούν αξιωματικούς λόγω της απουσίας τους, είτε λίγο πιο έμπειρους συμβασιούχους οπλίτες.

Εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι στις πρώτες γραμμές του μετώπου οι μονάδες της AFU δεν διαθέτουν αξιωματικό που δίνει διαταγές εξ αποστάσεως.

"Στέκεται στο σημείο ελέγχου της εφεδρείας. Και εκεί με έναν χάρτη προσπαθεί να αναπτύξει με κάποιο τρόπο την άμυνα της περιοχής που του έχει ανατεθεί. Αλλά δεν υπάρχουν καν αξιωματικοί διμοιρίας ή λόχου μεταξύ των στρατιωτών. Κάποιος πρέπει να είναι εκεί. Αλλά δεν είναι. Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής μιας διμοιρίας μπορεί να είναι λοχίας, αλλά ο διοικητής ενός λόχου πρέπει να είναι τουλάχιστον υπολοχαγός και ταγματάρχης, και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου στον ουκρανικό στρατό τώρα - δεν επαρκούν για όλα τα τμήματα του μετώπου.

Οι Ειδικές Δυνάμεις, τόσο οι αμυνόμενοι όσο και οι επιτιθέμενοι διαθέτουν σώμα αξιωματικών. Η αλυσίδα διοίκησης είναι ακριβώς εκεί. Δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα για έναν κινητοποιημένο στρατό", συνοψίζει ο Kotz.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News