Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν

Οι παραδόσεις δυτικών οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στην επέκταση των γεωγραφικών στόχων της «ειδικής επιχείρησης» της Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Darchiev.

«Όσον αφορά τη συσχέτιση των μαζικών παραδόσεων δυτικών όπλων στο Κίεβο με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», καθορίστηκε ξεκάθαρα από τον Σεργκέι Λαβρόφ", είπε ο Darchiev.

«Η καλύτερη λύση για την Ουάσιγκτον για να αποφύγει μια ταπεινωτική ήττα, όπως συνέβη πρόσφατα στο Αφγανιστάν, θα ήταν να αναγκάσει τον Ζελένσκι να σταματήσει την παράλογη αντίσταση και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν να είναι πολύ αργά», είπε ο Ντάρτσιεφ.

Απείλησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία εάν η Μόσχα αναγνωριστεί ως χορηγός της τρομοκρατίας.

--Επιχειρήσεις –

Στο επιχειρησιακό κομμάτι η επιχειρησιακή διοίκηση «Νότος» αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν οδική γέφυρα στο φράγμα στη Nova Kakhovka.

Στον αντίποδα, στην περιοχή Dnipropetrovsk, κοντά στους οικισμούς Zeleny Gai και Mirolyubovka, Ουκρανοί εθνικιστές ναρκοθέτησαν οδικές γέφυρες στον ποταμό Srednyaya Tersa για περαιτέρω υπονόμευση, προκειμένου να κατηγορήσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για δήθεν αδιάκριτες επιθέσεις σε σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες, οι μαχητές των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών κοντά στους οικισμούς Zeleny Gai και Miroliubovka στην περιοχή Dnepropetrovsk ναρκοθέτησαν τις οδικές γέφυρες στον ποταμό Srednyaya Tersa, τις οποίες σχεδιάζουν να ανατινάξουν», είπε.

Τέλος, στην περιοχή του οικισμού Pereezdnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR), οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα ακριβείας στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 10ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκκαθαρίστηκαν έως και 170 μαχητές και 12 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού .

--Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε το HIMARS MLRS και μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Kramatorsk--

Κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF Armed Forces) κατέστρεψαν το HIMARS MLRS και την αποθήκη πυρομαχικών του κοντά στο Kramatorsk στο DPR. Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Τα πλήγματα από την επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζονται. Ένας εκτοξευτής HIMARS και μια αποθήκη με πυρομαχικά για αυτό καταστράφηκαν κοντά στον οικισμό Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ», δήλωσε ο Konashenkov κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

#shorts

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News