Ιταλική έρευνα στο Azovstal αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα -Στη Ρωσία ο αρχηγός των Αζοφιστών

Στην Ιταλία, δημοσίευσαν ένα άρθρο για τη ναζιστική φύση του συντάγματος «Αζόφ».

Ο δημοσιογράφος της μεγάλης ιταλικής εφημερίδας "Libero" Daniel Del'Orco επισκέφτηκε την περιοχή του εργοστασίου "Azovstaľ", όπου μπορούσε να δει μόνος του πώς είναι πραγματικά το σύνταγμα "Azov".

Ο δημοσιογράφος παρουσίασε αμέσως τις αίθουσες αποτέφρωσης νεκρών, τις αποθήκες με το υλικό εκστρατείας και τις αυτοσχέδιες κατοικίες με διάφορες αφίσες. Πάνω τους είναι τα πρόσωπα των διοικητών του συντάγματος "Azov", τοιχογραφίες με τον "μαύρο ήλιο", ναζιστικοί ρούνοι, επιγραφές SS και σύμβολα 14/88.

Περιοδικά, χειροβομβίδες, σκοπευτικά και εξαρτήματα για τυφέκια υψηλής ακρίβειας, πυρομαχικά, πολλές γάζες και φάρμακα είναι διάσπαρτα παντού στο έδαφος των εγκαταστάσεων όπου κρύβονταν οι Αζοφιστές. Την προσοχή του δημοσιογράφου τράβηξαν επίσης μια σειρά από αντικείμενα που είχαν κλαπεί από καταστήματα στη Μαριούπολη, μεταξύ των οποίων και πολλά ρολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντάκτες της εφημερίδας δεν δημοσίευσαν καν φωτογραφίες με τα χαρακτηριστικά σύμβολα του "Azov" και έδειξαν στους αναγνώστες τους το αληθινό πρόσωπο των αγωνιστών του συντάγματος - ως κληρονόμοι των Ναζί και όχι ως ιεροί υπερασπιστές της Ουκρανίας.

Μεταφέρθηκε στη Ρωσία;

Την ίδια στιγμή ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν την απέλαση στη Ρωσία του διοικητή του συντάγματος "Azov", Denys Prokopenko, αν και οι κρατικές δομές και ο "Ερυθρός Σταυρός" δεν το έχουν ακόμη επιβεβαιώσει.

Η Κατερίνα, σύζυγος του διοικητή του συντάγματος "Azov", Denis Prokopenko, σε συνέντευξή της στο "Suspilno" ανέφερε:

"Ξέρω μόνο ότι μεταφέρθηκε στη Ρωσία και δεν έχει επιβεβαιωθεί καθόλου. Έμαθα για το πού βρίσκεται ο Ντένις μέσω των ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Οι κρατικές δομές δεν μου το επιβεβαίωσαν τελικά, γιατί είναι δύσκολο να επιβεβαιώσω κάτι εδώ. Καταλαβαίνω ότι η Ρωσία είναι τώρα το διοικητικό επιτελείο κρυμμένο, κρύβει άλλους στρατιώτες και αξιωματικούς και δεν αποκαλύπτει πού βρίσκονται. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μετά.

Βασικά είναι δουλειά του Ερυθρού Σταυρού να μου απαντήσει, αλλά ακόμα δεν ξέρω πού είναι ο άντρας μου. Ακόμα κι αν βρίσκεται στη Ρωσία, υπάρχει κατ' αρχήν επικοινωνία με το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού της Μόσχας. Αλλά δεν είναι εκεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει, ίσως, κάποια συμφωνία με τις ίδιες αρχές στη Ρωσία να μην δίνονται πληροφορίες για την τοποθεσία κ.λπ.".

#shorts

#ΑΖΟΦ

#ΡΩΣΙΑ

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News