Οι Τούρκοι κοιμούνται και ξυπνούν με τα Ελληνικά Rafale! Παραμυθιάζονται με τον πύραυλο Gokdogan

Φαίνεται πως βρήκαν τρόπο στην Τουρκία να απαλύνουν τους φόβους τους, σχετικά με την υπεροπλία της Αεροπορίας μας και ιδιαίτερα για τα Ελληνικά Rafale.

Είναι γνωστό ότι Τούρκοι αναλυτές δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι, η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και να οδηγήσει σε ήττες στις αερομαχίες την Τουρκία.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα ραντάρ και οι πύραυλοι meteor, έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα τουρκικά μαχητικά και να τα πλήξουν πριν εκείνα τα παρατηρήσουν. Εξηγούν επίσης ότι, είναι απαραίτητο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, μια αναβάθμιση που ήδη προχωρά.

Φαίνεται ότι ο συνήθης ύποπτος Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir, ανέλαβε εργολαβικά και πάλι να απαλύνει τους φόβους των Τούρκων αναλυτών αναφέροντας ότι, το βεληνεκές του πυραύλου GÖKDOĞAN Beyond Vision Air Missile έχει αυξηθεί σε πάνω από 100 km από τα 65 km που ήταν και ότι, η αναθεώρηση έγινε κατά των πολεμικών αεροσκαφών Rafale στην απογραφή της Ελλάδας.

Φυσικά την σκυτάλη πήραν φιλοερντογανικά τουρκικά μέσα αναφέροντας: «Η αύξηση του βεληνεκούς του πυραύλου GÖKDOĞAN σε πάνω από 100 km, είχε μεγάλες επιπτώσεις στην Ελλάδα! Οι ελληνικές αμυντικές τοποθεσίες υποστήριξαν ότι, η αναθεώρηση έγινε κατά των πολεμικών αεροσκαφών Rafale στην απογραφή της Ελλάδας.

Επισημάνθηκε ότι η Τουρκία έχει εξοπλίσει τα F-16 της με πυραύλους GÖKDOĞAN, των οποίων η εμβέλεια έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50%, και ότι αυτοί οι πύραυλοι θα αντικαταστήσουν τα αμερικανικά AIM-120 AMRAAM».

Μιλώντας για το GÖKDOĞAN, ο Demir, είπε, «Η εμβέλειά τους είναι πάνω από 100 km. Τέλος πάντων, ας μην πάμε πολύ μακριά σε αυτό το θέμα» , προτίμησε σκόπιμα να μην ανακοινώσει αυτές τις πληροφορίες στο κοινό.

Άρα κατά τον Demir, το κοινό πρέπει να ξεπεράσει τους όποιους φόβους του γνωρίζοντας ότι το βεληνεκές του πυραύλου μεγάλωσε, και έτσι το πρόβλημα είναι πλέον στην Ελλάδα!

Οι BOZDOĞAN και GÖKDOĞAN, οι πρώτοι εγχώριοι-εθνικοί πύραυλοι αέρος-αέρος της Τουρκίας που αναπτύχθηκαν από την TÜBİTAK SAGE, αρχίζουν να χρησιμοποιούνται στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία φέτος.

Το βεληνεκές του BOZDOĞAN, ενός πυραύλου όρασης που εκτοξεύεται για να κλείσει στόχους στον αέρα από πολεμικά αεροσκάφη και SİHA που μεταφέρουν βαριά πυρομαχικά, είναι 25 χιλιόμετρα. Τον GÖKDOĞAN, οι τούρκοι τον θεωρούν ισοδύναμο με αυτό των αμερικανικών πυραύλων παραγώγων AIM-120.

Να υπενθυμίσουμε στον İsmail Demir, ότι το Rafale έχει σχεδιαστεί από απόψεως σχήματος και υλικών κατασκευής ώστε να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερο ίχνος ραντάρ. Τμήμα της σχεδίασης αυτής, αποτελεί το σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου «Spectra» της εταιρείας Thales.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται αλλά και κάποια από τα υλικά του, χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα. Ενδεικτική, η άρνηση της Thales να επιτρέψει τη χρήση τους σε άλλα αεροσκάφη, έχει προκαλέσει την ανάπτυξη φημολογίας και πολλοί μιλούν για χρήση τεχνολογίας ενεργής ακύρωσης, για να εξουδετερώνει τα εισερχόμενα σήματα ραντάρ.

Tο αεροσκάφος φέρει το ραντάρ RBE2 της Thales, το οποίο είναι ικανό να αναγνωρίζει ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα. Παράλληλα, μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, εάν απαιτείται από την αποστολή, το Rafale έχει την ικανότητα να ιχνηλατήσει έναν στόχο και να εξαπολύσει πύραυλο αέρος-αέρος, χωρίς να χρειαστεί να αποκαλύψει τη θέση του, χάρη στο σύστημα OSF της Thales. Το συγκεκριμένο σύστημα, είναι πλήρως ενσωματωμένο στο αεροσκάφος και λειτουργεί με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Στα όπλα των αεροσκαφών περιλαμβάνονται κατευθυνόμενα βλήματα Meteor, καθώς και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων –Mica, Scalp και Exocet– προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη.

Έτσι, από τη μια το συγκεκριμένο μαχητικό θα μπορεί να μεταφέρει τα περισσότερα αν όχι όλα τα όπλα, που σήμερα φέρουν σε αποστολές τα ελληνικά Mirage 2000 στις δύο εκδόσεις που διαθέτει η Ελλάδα, από την άλλη τα Rafale F3R -και μετέπειτα αναβαθμισθέντα σε F4- θα μπορούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα δύο πυραύλους SCALP, για υποστρατηγική κρούση αλλά και τους μακράς εμβέλειας Αέρος-Αέρος πυραύλους Meteor.

Οι τελευταίοι, είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία τους σήμερα σε υπηρεσία στον δυτικό κόσμο, με πολύ μεγάλη εμβέλεια «χτυπήματος» εχθρικού μαχητικού που ξεπερνά ( κατά πολύ ) τα 100 χιλιόμετρα. Θα είναι μια «μακριά σάρισα» της Ελλάδας στον αέρα.

-----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#Gokdogan

#Rafale

#ΠολεμικήΑεροπορία

#shorts

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News