Έρχεται στην Ευρώπη η θρυλική 101η αερομεταφερόμενη Μεραρχία μαζί με Ιάπωνες μισθοφόρους “Σαμουράι”

Όλες οι φυλές του κόσμου στην Ουκρανία σε έναν πολυεθνικό πόλεμο με απροσδιόριστες επιπτώσεις

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7109520_kraygi-agonias-gia-pagkosmia-syrraxi-apo-ton-kissigker-erhetai-stin-eyropi-i

---------------------------

Δεν βαδίζουμε σε ασφαλή μονοπάτια με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού έχουμε συνεχή κλιμάκωση τόσο από την Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.400 επίλεκτοι Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία «για την προστασία της αεροπορικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ».

Στα τέλη Ιουνίου, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για σημαντική συγκέντρωση των δυνάμεων της συμμαχίας στα ανατολικά έως το 2023 στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας σε περισσότερες από 300.000 στο εγγύς μέλλον στην ανατολική πλευρά, να αυξήσει τη σύνθεση των ομάδων μάχης στο επίπεδο «ταξιαρχίας», και να μετακινήσει όπλα και εξοπλισμό εκ των προτέρων σε αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή.

Επιπλέον, οι χώρες της συμμαχίας δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας του να εγκαταστήσει στην Πολωνία μόνιμο αρχηγείο του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε δε ότι, "οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σκοπεύουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους σε όλη την ανατολική πλευρά». Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη μιας «πρόσθετης» ταξιαρχίας στη Ρουμανία εκ περιτροπής με πολλές χιλιάδες στρατιωτικούς.

Με τη σειρά της, η Μόσχα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η συμμαχία στοχεύει σε μια αντιπαράθεση με την Ρωσία, η οποία θα ενεργοποιήσει ταυτόχρονα όμως και την συμμαχία με Κίνα και Ιράν.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε στο παρελθόν τις ενέργειες της συμμαχίας στο Ιράκ, τη Λιβύη και την πρώην Γιουγκοσλαβία ως τραγωδία, όπου το δικαίωμα του λαού στη ζωή καταπατήθηκε από το ΝΑΤΟ «με τον πιο αγενή και παράνομο τρόπο».

Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, η διεύρυνση του μπλοκ δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

--Ιάπωνες μισθοφόροι “Σαμουράι” στην Ουκρανία--

Η ουκρανική ιστοσελίδα Censor.net, ανέφερε περί εκπαίδευσης Ιαπώνων μισθοφόρων στην Ιαπωνία και την επακόλουθη αποστολή τους στην Ουκρανία.

Έτσι, η Επιτροπή Βετεράνων των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας στην πόλη Tsuruoka, στην επαρχία Yamagata, στρατολογεί ενεργά εθελοντές για τη «Ιαπωνική Διεθνή Λεγεώνα χερσαίας Άμυνας».

“Οι πραγματικοί Ιάπωνες, κληρονόμοι των ένδοξων πολεμικών παραδόσεων των προγόνων τους, των οποίων το πνεύμα αναπαύεται στο ναό Yasukuni, προετοιμάζονται, όπως οι αρχαίοι Σαμουράι, να δώσουν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση στην Ουκρανία έχουμε την συγκέντρωση πολλών φυλών και εθνικοτήτων, ενώ σε συνδυασμό με την μεταφορά επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων στην ΕΕ, οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες για την επίτευξη ειρήνης κάποια στιγμή.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - παγκόσμια σύρραξη

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

BloombergMarketsandFinance - https://www.youtube.com/watch?v=lsINja8p4Oc&ab_channel=BloombergMarketsandFinance

FoxNews - https://www.youtube.com/watch?v=5pCf27CdYcs&ab_channel=FoxNews

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News