Νέο υπερσύγχρονο σύστημα για τα σούπερ όπλα των Αμερικανών

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Κεφάλαια:

00:00 - Εισαγωγή

01:14 - Τι Παρέχει η Εταιρεία;

02:49 - Το Πρόγραμμα Όπλου Ομάδας Επόμενης Γενιάς

Η εταιρεία Armaments Research Company θα εξοπλίσει τα νέα όπλα του αμερικανικού στρατού (NGSW) με υπερσύγχρονα συστήματα περισυλλογής δεδομένων που θα βελτιώσουν την απόδοσή τους

Σύμφωνα με μία δήλωση της Armaments Research Company, Inc. στις 10 Αυγούστου του φετινού έτους, η εταιρεία τεχνολογίας και δεδομένων που συνεργάζεται με πελάτες της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας, ανακοίνωσε πως η Internet-of-Things (IoT) τεχνολογία της θα εισαχθεί στο πρόγραμμα Όπλου Ομάδας Επόμενης Γενιάς (NGSW - Next Generation Squad Weapon) του αμερικανικού στρατού. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την SIG Sauer, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή του όπλου.

Η Internet-of-Things (IoT) τεχνολογία περιγράφει φυσικά αντικείμενα (ή ομάδες) που διαθέτουν αισθητήρες, ικανότητα επεξεργασίας, λογισμικό και άλλες τεχνολογίες που τα επιτρέπουν να συνδέονται και να ανταλλάσσουν δεδομένα με άλλες συσκευές και συστήματα, μέσω Internet ή άλλων δικτύων επικοινωνίας.

Για πρώτη φορά εδώ και 65 χρόνια, αυτή η αμερικανική καινοτομία θα αντικαταστήσει τα ατομικά τυφέκια, τα πολυβόλα ομάδας, το σύστημα ελέγχου πυρός και τα πυρομαχικά, βοηθώντας να εκσυγχρονιστούν και να εξοπλιστούν καλύτερα οι στρατιώτες του αύριο.

Τι Παρέχει η Εταιρεία;

Η πλατφόρμα τεχνολογίας της ARC θα περισυλλέγει και θα παρέχει δεδομένα σε ατομικά όπλα. Οι αποκτημένες γνώσεις θα επιτρέψουν σε μονάδες να έχουν συχνή πρόσβαση στην υγεία του όπλου, να μειώσουν τα ποσοστά αποτυχίας (δυσλειτουργίας του όπλου), να παρατείνουν την μακροζωία του όπλου και να βελτιστοποιήσουν τα σχέδια συντήρησης, να ενισχύσουν την απόδοση και να μειώσουν τα κόστη. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να βελτιώσουν την επίγνωση της μονάδας για την ετοιμότητα του όπλου, κάτι που επηρεάζει σημαντικά την ικανότητα μίας μονάδας να παραταχθεί γρήγορα.

Η πρώτη παράδοση των όπλων NGSW θα περιλαμβάνει το σύστημα μέτρησης σφαιρών της εταιρείας Armaments Research Company (ARC), όπως επίσης και το σύστημα διαχείρισης οπλοστασίου. Τα συστήματα αυτά θα συλλέγουν χρήσιμα δεδομένα των όπλων στις μονάδες για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόθεση του προγράμματος NGSW για επαναστατικό εκσυγχρονισμού των τακτικών όπλων του αμερικανικού στρατού έρχεται ως απάντηση στο γεγονός πως τωρινά οπλικά συστήματα απειλούνται να ξεπεραστούν σε ένοπλες συρράξεις. Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες εξέφρασαν την άποψή τους κατά την διάρκεια επιλογής και δοκιμής του όπλου.

Η πλατφόρμα πληροφοριών όπλων της ARC εργάζεται με τακτικά εργαλεία και τεχνητή νοημοσύνη για να διαβεβαιωθεί η ετοιμότητα αποστολής και να βελτιωθεί η απόδοση σε μικρές μονάδες. Η πλατφόρμα επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό να καταγράφει δεδομένα κρίσιμα για την αποστολή σε όπλα ατομικού και τακτικού επιπέδου, βοηθώντας τους στρατιωτικούς αρχηγούς κάθε επιπέδου να πάρουν ενημερωμένοι αποφάσεις κατά και μετά την εκπαίδευση, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ετοιμότητα, η απόδοση και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Το Πρόγραμμα Όπλου Ομάδας Επόμενης Γενιάς

Το πρόγραμμα NGSW είναι ένα αμερικανικό στρατιωτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 2017 για να αντικατασταθεί το τυφέκιο M4 και το ελαφρύ πολυβόλο M249 SAW, όπως επίσης και το πολυβόλο M240. Ένας άλλος σκοπός ήταν η ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου πυρός για νέα μικρά όπλα.

Επτά αμυντικές κατασκευαστικές διαγωνίστηκαν στο πρόγραμμα, με πέντε τελικά να συνεχίζουν με τον σχεδιασμό και παραγωγή όπλων. Από αυτές δύο επιχείρησαν να δημιουργήσουν και να προμηθεύσουν στις ΗΠΑ διόπτρες ελέγχου πυρός.

Ο αμερικανικός στρατός επίσημα ανακοίνωσε τους νικητές στις αρχές του 2022: η SIG Sauer θα παράγει το τυφέκιο XM6 και το αυτόματο τυφέκιο XM250, ενώ η Vortex Optics θα παράγει το σύστημα ελέγχου πυρός XM157 και η Winchester θα παράξει τα ειδικής παραγγελίας φυσίγγια πυρομαχικών 6,8 χιλιοστών, τα οποία σχεδίασε η SIG Sauer. Το πρόγραμμα αναμένονταν να κοστίσει 10 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο χρόνο παραγωγής και 150 εκατομμύρια τον επόμενο.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7109463_neo-ypersyghrono-systima-tehnologias-gia-ta-soyper-o

#NGSW #ARC #InternetofThings #IoT #όπλα #τυφέκια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News