Τι συμβαίνει με την ανταλλαγή των BMP-1 & Marder; Παίρνει πολιτική διάσταση η υπόθεση

Σύριζα: Αποστρατικοποίηση νησιών προωθείται δια της πλαγίας όπως επιθυμούν διεθνείς παράγοντες

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/7109287_ti-symbainei-me-tin-antallagi-ton-bmp-1-marder-pairnei-politiki-diastasi-i

----------------------------

Τι συμβαίνει με το deal BMP-1 αντί Marder;

Τις τελευταίες μέρες διαχέονται πληροφορίες πως αρχίζουν και απομακρύνονται από τα νησιά BMP-1 πριν έρθουν Marder προς αντικατάστασή τους.

Δημοσιογραφικά γραφεία κυριολεκτικά έχουν πάρει "φωτιά" καθώς λόγω της αυγουστιάτικης ραστώνης πρέπει... "σώνει και ντε" να βγουν θέματα.

Από την μια λοιπόν υπάρχουν εκείνοι που διατείνονται πως ξεκίνησε η απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τη Χίο. Άλλοι πάλι απαντούν πως όντως κάποια BMP-1 έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να συντηρηθούν και στη θέση τους έχουν ήδη τοποθετηθεί τα Μ-1113 αλλά και κάποια από τα αμερικανικά Μ-1117, που όπως έχουμε γράψει έρχονται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα

Υπάρχει και μια ακόμη πλευρά της υπόθεσης με άλλες πληροφορίες που αναφέρουν πως η παραλαβή των πρώτων εκσυγχρονισμένων και εργοστασιακά συντηρημένων Marder 1A3 θα λάβει χώρα εντός του Αυγούστου.

Τέλος, πηγές αναφέρουν πως έχει ήδη αποφασιστεί ότι τα Marder, όταν έλθουν στην Ελλάδα, να μην μεταφερθούν στα νησιά αλλά στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες της Θράκης.

Ποιες από όλες αυτές τις πληροφορίες θα αποδειχτούν ακριβείς μένει να το δούμε οσονούπω.

--Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ –

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα εάν αληθεύουν δημοσιεύματα που αναφέρουν εσπευσμένη απόσυρση των ΒΜΡ1 από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να αποσταλούν στην Ουκρανία. Ειδικά, καθώς ακόμη αναμένουμε τα γερμανικά Marder τα οποία απαιτούν σημαντικό χρονικό διάστημα από την παραλαβή μέχρι να καταστούν επιχειρησιακά, κι ενώ δεν έχει τηρηθεί καμιά θεσμική διαδικασία απόφασης για αντικατάσταση των ΒΜΡ1.

Μόλις δύο μήνες πέρασαν από την ημέρα που πληροφορηθήκαμε από το Γερμανό Καγκελάριο Σολτς ότι η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία τα σοβιετικής κατασκευής ΒΜΡ1 τα οποία θα αντικατασταθούν από γερμανικά Marder. Σημειώναμε τότε τα εξής: «Είτε θα στείλουν τα δικά μας ΒΜΡ 1 στην Ουκρανία αφού έχει τελειώσει ο πόλεμος εκεί, ώστε στο μεταξύ να έχουν αντικατασταθεί επιχειρησιακά από τα γερμανικά. Είτε λογαριάζουν να παραδώσουν τα ΒΜΡ 1 πριν καταστούν επιχειρησιακά τα γερμανικά, αποδυναμώνοντας έτσι την άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο όπως το παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει καμιά λογική, στη δεύτερη περίπτωση έχουμε έγκλημα!».

Η δήλωσή μας εκείνη δέχτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, τα καθησυχαστικά και ειρωνικά σχόλια για κινδυνολογία από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, η απουσία θεσμικών διαδικασιών στην απομάκρυνση των ΒΜΡ1 ξεπερνά κάθε προηγούμενο ακόμη και των πεπραγμένων της παρούσας κυβέρνησης.

Η εξάντληση της τετραετίας προκειμένου να εκτελεστούν τα «συμβόλαια» και οι «υποχρεώσεις» και προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποδεικνύει ότι παραμένει δεδομένος και χρήσιμος, μπορεί να συμφέρει κάποιους από τους διεθνείς παράγοντες όσο διαρκεί η κρίση στην Ουκρανία, και βέβαια τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δεν έχει τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - ανταλλαγή των BMP-1 & Marder

1:25 - Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News