Πάνω από 4000 Τουρκόφωνοι μαχητές μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο Σφοδρή αντίδραση από Ιράν και Μενέντεζ

Τούρκοι-Αζέροι ετοιμάζουν γενική επίθεση κατά των Αρμενίων με μοναδικό εμπόδιο τους Ρώσους της ειρηνευτικής δύναμης

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7109298_pano-apo-4000-toyrkofonoi-mahites-metaferthikan-sto-nagkorno-sfodri-antidrasi

---------------------------

Άγκυρα και Μπακού ετοιμάζουν την κατάληψη του διαδρόμου Zangezur για τη σύνδεση της Τουρκίας -Αζερμπαϊτζάν, αγνοώντας Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Το Μπακού έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του τμήματος του σιδηρόδρομου του Αζερμπαϊτζάν στο Nakhchivan, τον αποκλεισμένο θύλακα του Αζερμπαϊτζάν που περνά μέσα από τα πρόσφατα καταληφθέντα εδάφη.

“Η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά”, ανέφερε Ιρανός διπλωμάτης, πρώην πρέσβης του Ιράν στην Αρμενία Kazem Sajjadi.

Περίπου 4000 Τούρκοι μαχητές έχουν μεταφερθεί από τη Συρία στο Καραμπάχ.

Ο πρώην πρεσβευτής του Ιράν στην Αρμενία Kazem Sajjadi αποκάλυψε ότι "κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία ανέπτυξε περίπου 4000 Τουρκόφωνους μαχητές και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων από τη γειτονική Τουρκία στην περιοχή".

Πιθανώς, αυτό επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να αποκτήσει πλεονέκτημα στην επίθεση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πριν από αυτές τις δυνάμει συμμετείχαν ενεργά στις μάχες στη Συρία.

Ο πρώην πρέσβης του Ιράν στην Αρμενία τόνισε ότι “η παρουσία Τουρκόφωνων μαχητών και η μεταφορά τους από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν είναι απαράδεκτη, και η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό παίζει με τη φωτιά.

Προφανώς, αυτό είναι μια άμεση υπενθύμιση προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ότι η Τεχεράνη δεν θα ανεχθεί καμία γεωπολιτική αλλαγή στην περιοχή που δεν συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα της Τεχεράνης".

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια σχετικά σταθερή κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ωστόσο, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν εξακολουθούν να είναι παρόντα στην περιοχή, γεγονός που, στο πλαίσιο των απειλών του Μπακού, μπορεί να υποδηλώνει ότι το Αζερμπαϊτζάν πιθανόν προετοιμάζει μια χερσαία επίθεση βαθιά στο έδαφος της περιοχής.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα, η κατάσταση στην περιοχή ελέγχεται μόνο από τις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις και το Ιράν.

Ενόχλησε σφόδρα την Άγκυρα η καταδίκη των Αζέρων από τον Γερουσιαστή Μενέντεζ

Οι δηλώσεις καταδίκης της νέας εισβολής των Αζέρων στο Ναγκόρνο από τον γνωστό Γερουσιαστή Μενέντεζ, ενόχλησε σφόδρα τους Τούρκους όπως ήταν φυσικό.

“Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ δεν μπορούσε να μην παρέμβει ( στο Ναγκόρνο).

Αφού δήλωσε για την Ανατολική Μεσόγειο, την συμπαράσταση του σε Κύπρο και Ελλάδα και κατηγόρησε την Τουρκία, άρχισε να στοχοποιεί τα αγαπημένα μας αδέρφια ( Αζέρους) στο θέμα του Ναγκόρνο”, ανέφερε τουρκική φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα σε κοινωνικά δίκτυα.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Σφοδρή αντίδραση

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

-Videos animations, maps, used:

SenatorBobMenendez - https://www.youtube.com/watch?v=j7pltlrTu0Q&ab_channel=SenatorBobMenendez

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News