Ο Κιλίτς είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα

Ο Κιλίτς είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108981_proin-presbis-toyrkias-sto-azermpaitzan-i-ellada-deihnei-tis

--------------------------

α τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει ανέβει στο επίπεδο μιας από τις κορυφαίες χώρες γεώτρησης ανοικτής θαλάσσης στον κόσμο», αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ. Στις 10 Αυγούστου, το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας "Abdülhamid Khan" που θα επιταχύνει την υπεράκτια εξερεύνηση υδρογονανθράκων ξεκίνησε για την πρώτη του αποστολή μετά από τελετή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Χουλουσί Κιλίτς (Hulusi Kılıç), πρώην πρεσβευτής της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν, Τούρκος εκπρόσωπος της Δημόσιας Ένωσης Υποστήριξης Κοινωνικής Ανάπτυξης "IMZA", ανέλυσε την κατά τουρκική οπτική κατάσταση στο τουρκικό ΜΜΕ bayraqdar.info.

Ο πρέσβης σημείωσε ότι το «Abdülhamid Khan» θεωρείται ένα από τα σπάνια γεωτρύπανα στον κόσμο με την ανώτερη τεχνολογία του: «Υπάρχουν μόνο 5 τέτοια σκάφη στον κόσμο, ένα εκ των οποίων στην Τουρκία. Το μήκος του πλοίου είναι 238 μέτρα, το πλάτος του είναι 42 μέτρα, και το ύψος του 112 μέτρα.Το πλοίο έχει δυνατότητα γεώτρησης σε βάθος 12.200 μέτρων.Σας ενημερώνω επίσης ότι το 9όροφο πλοίο με πλήρωμα 200 ατόμων έχει ελικοδρόμιο».

--«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα»--

Για την αντίδραση της Ελλάδας στις δραστηριότητες της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση, ο Κιλίτς είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα.

Ο Κιλίτς τόνισε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα κανενός: «Η Τουρκία όμως δεν επέτρεψε ποτέ να παραβιαστούν ή να καταληφθούν τα δικαιώματά της από κανέναν και δεν θα το επιτρέψει στο μέλλον. Επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι η γειτονική μας Ελλάδα, δείχνει τις περιοχές που δεν της ανήκουν ως δικές της. Αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί μια μεγάλη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Πάντα θέλαμε να είμαστε γείτονες με την Ελλάδα με τη μορφή καλών σχέσεων. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται ανάλογα και προτιμά μια πολιτική υπολογισμένη για ένταση και σύγκρουση».

--«Η Ελλάδα καταχράται την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση»--

Αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα καταχράται την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Η Ελλάδα, έχοντας πίσω της την ΕΕ, προβάλλει αβάσιμες αξιώσεις κατά της Τουρκίας και θέλει να καταπατήσει τα δικαιώματα της Τουρκίας. Αλλά αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Όπως είπα, η Τουρκία δεν θα να επιτρέψει να παραβιάζονται τα δικαιώματά της, όπως δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Είδηση

1:24 - «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στη Γαλάζια Πατρίδα»

2:15 - «Η Ελλάδα καταχράται την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

----------------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

For copyright matters please contact us at: [email protected]

--------------

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News