Πως νικά τα αμερικανικά HIMARS στην Ουκρανία

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συμπλεγμάτων Buk-M3 σε σύγκριση με τα S-300PM κατά την απόκρουση χτυπημάτων με πυραύλους μικρού μεγέθους

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7108347_pos-mporei-rosiko-buk-m3-na-nika-ta-amerikanika-himars-stin

--------

Οι πρόσφατες επιδρομές πυραύλων-αέρος και πυραύλων-πυροβολικού των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, στη διοικητική και επιτελική υποδομή και τις οχυρώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε Konstantinovka (DPR), Merefa και Chuguev (στην περιοχή του Kharkov), έλαβαν ιδιαίτερη προσοχή από εμπειρογνώμονες και παρατηρητές.

Η ενσωμάτωση της εναέριας οπτικής/ηλεκτρονικής αναγνώρισης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των πλατφορμών επίθεσης πολλαπλών χρήσεων των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του MFA, σε ένα ενιαίο «πεδίο πληροφοριών» απέδωσε καρπούς στο θέατρο επιχειρήσεων Donbass.

Προφανώς, για την καταστολή εχθρικών στόχων χρησιμοποιήθηκαν στρατηγικοί πύραυλοι κρουζ χαμηλής παρατήρησης Kh-101, με σωλήνα ενίσχυσης εικόνας όχι μεγαλύτερο από 0,04 τετραγωνικά μέτρα, τακτικοί πύραυλοι LMUR, καθώς και κατευθυνόμενοι πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας 300 mm 9M544 / 549 από τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Tornado-S.

Ωστόσο, πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές ενδιαφέρθηκαν για την αρχή της διανομής στόχων και την επιλογή των χρονικών «παραθύρων», που εξασφάλιζαν τόσο υψηλές απώλειες του εχθρού κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης.

Η κατανομή στόχων μεταξύ των φορέων πυραύλων κρουζ Kh-101 (τους πυραύλους Tu-160M ​​και Tu-95MS), των πυραύλων πολλαπλών χρήσεων LMUR (Su-30SM και Su-34) και των διμοιριών Tornado-S MLRS, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω ασφαλών ασύγχρονων καναλιών ανταλλαγής δεδομένων, που χρησιμοποιούνται από το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για στρατιωτικές μονάδες σε τακτικό επίπεδο (ACS TK) "Constellation".

Παρόμοια κανάλια χρησιμοποιούνται από τα δικτυοκεντρικά τερματικά ανταλλαγής δεδομένων των στρατηγικών πυραύλων Tu-95MS και Tu-160M/2.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: η διοίκηση των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, καθώς και των Ρωσικών Δυνάμεων Πυραύλων και Πυροβολικού, έχει επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση της δικτυοκεντρικής σύνδεσης μεταξύ επίγειων και εναέριων πλατφορμών τακτικής αναγνώρισης, καθώς και στον ευρύτερο κατάλογο υψηλών όπλων κρούσης ακριβείας.

Επίσης, καταγράφηκε η πολυαναμενόμενη απόκτηση από το προσωπικό των Δυνάμεων Αεράμυνας των Ρωσικών Χερσαίων Δυνάμεων, η ικανότητα αντιμετώπισης των κατευθυνόμενων βλημάτων υψηλής ακρίβειας M31A1 GMLRS που χρησιμοποιούν τα συστήματα HIMARS, MARS-II και M270B1 MLRS.

«Στην πράξη, το πλήρωμα μάχης ενός από τα συστήματα αεράμυνας πρώτης γραμμής Buk-M3 της ρωσικής στρατιωτικής αεράμυνας, κατάφερε να εξοικειωθεί με τις δυνατότητες αντιμετώπισης πυραύλων μικρού μεγέθους M31A1 κατά την απώθηση ενός άλλου πρόσφατου τεράστιου χτυπήματος από τα συστήματα HIMARS, στους πίσω κόμβους υλικοτεχνικής μας υποστήριξης στο θέατρο επιχειρήσεων της Νότιας Ουκρανίας», αναφέρει ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Όσον αφορά τα κιτ του συστήματος αεράμυνας C-400 Triumph, τα TPK με αναχαιτιστές 9M96DM ενσωματώθηκαν στα πυρομαχικά μόνο ενός περιορισμένου αριθμού μάχιμων συνταγμάτων και τμημάτων αυτών των συγκροτημάτων, ενώ τα περισσότερα από τα συγκροτήματα εξακολουθούν να διαθέτουν αντιαεροπορικά 48N6DM κατευθυνόμενους πυραύλους με ημιενεργό αναζητητή ραντάρ, περιορίζοντας το κανάλι της μεραρχίας σε έξι ταυτόχρονα αναχαιτισμένους εχθρικούς εναέριους στόχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News