Τουρκικά F-16 “γράφουν” ώρες πτήσης με αβέβαια προγραμματισμένη συντήρηση και κίνδυνο ατυχήματος

Κρίσιμη συνάντηση Τουρκίας-ΗΠΑ για την προμήθεια F-16 Block 70

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108539_poy-tha-ginei-i-strabi-aigaio-i-mayri-thalassa-toyrkika-f-16

-----

Χωρίς να σταματά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η Τουρκία ανέλαβε και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ πάνω απο την Μαύρη θάλασσα. Σύμφωνα με τουρκικό μέσο ενημέρωσης, στη Μαύρη Θάλασσα όπου αυξάνεται η ένταση λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η αεράμυνα του ΝΑΤΟ ανατέθηκε στην Τουρκική Πολεμική151 Μοίρα, που συνδέεται με την 5η Βάση Anajet.

Μία από τις εργασίες που έχουν ανατεθεί, ονομάζεται αποστολή παρακολούθησης αεράμυνας ή αντίδραση συναγερμού.

Με τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο και την συμμετοχή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, μας προκαλείται η περιέργεια αν τα τουρκικά μαχητικά έχουν την προβλεπόμενη προγραμματισμένη συντήρηση.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, για να διατηρήσει τα νούμερα των παραβιάσεων, η Τουρκία έχει επιστρατεύσει αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και drones, καθώς τα F-16 της «στερεύουν» από ώρες πτήσης.

Ποτέ μέχρι σήμερα ο κίνδυνος «καθήλωσης» της τουρκικής αεροπορίας δεν ήταν τόσο ορατός. Το μπλόκο στην προμήθεια ανταλλακτικών για τον στόλο των F-16 από τη μία και η διαδικασία «εκκαθάρισης» των έμπειρων πιλότων που ξεκίνησε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, προκαλούν έντονες αρρυθμίες στην Πολεμική Αεροπορία των γειτόνων, με τους Τούρκους επιτελείς να πασχίζουν ακόμη και για να διατηρήσουν το «στάτους» του παραβάτη στο Αιγαίο.

Είναι γνωστό πως, η Τουρκία δεν διαθέτει αρκετούς εκπαιδευτές και έμπειρους πιλότους, οι οποίοι θα παίξουν τον ρόλο του καθοδηγητή-εκπαιδευτή στην πράξη. Λόγω αυτού του γεγονότος, ο ρυθμός εκπαίδευσης ενός πιλότου δεν μπορεί να συμβαδίσει με την αναβάθμισή του σε μάχιμο. Ελλείψει ωρών πτήσης, οι πιλότοι που πάνε από τη βασική σχολή πτήσεων σε επιχειρησιακές μονάδες χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποκτήσουν επιχειρησιακή ικανότητα.

Στη συνέχεια, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτών, θα χρειαστούν περίπου ακόμα 15 μήνες για την πλήρη πιστοποίηση των πιλότων. Μετά από αυτό, χρειάζονται πάνω από τρία χρόνια πτήσεων με έμπειρους πιλότους σε επιχειρησιακές μονάδες, προτού τελικά “απορροφηθούν” και χαρακτηριστούν έμπειροι.

Όπως προαναφέραμε, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέφυγε σε μάλλον ανορθόδοξα μέτρα για να αμβλύνει όπως-όπως την αδυναμία της. Το κενό, όμως, που έχει προκαλέσει η μαζική εκκαθάριση πιλότων (περίπου το 50%, ίσως και παραπάνω), δεν πρόκειται να καλυφθεί μεσοπρόθεσμα. Οι διώξεις πιλότων, άλλωστε, συνεχίζονται. Αν σ’ αυτό το πρόβλημα προστεθεί και το πρόβλημα των ανταλλακτικών, τότε πράγματι η εικόνα καθίσταται πολύ δυσοίωνη για το αξιόμαχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Τουρκικά F-16 “γράφουν” ώρες πτήσης με αβέβαια προγραμματισμένη συντήρηση και κίνδυνο ατυχήματος

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#F16

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News