Νέες δηλώσεις Ακάρ εν αναμονή του γεωτρύπανου με απειλές για το Καστελόριζο

Μέχρι αυτή την ώρα, ο τουρκικός σταθμός έκδοσης Navtex, της Αττάλειας, δεν έχει ανακοινώσει το σημείο που θα κατευθυνθεί το πλοίο, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί μετά την ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108512_nees-diloseis-akar-en-anamoni-toy-geotrypanoy-me-apeiles-gia

-------

Με το νέο τουρκικό γεωτρύπανο να ετοιμάζεται μετά βαϊων και κλάδων σήμερα να αναχωρήσει για αποστολή, η ημέρα ξεκινάει με νέες δηλώσεις Ακάρ κατά της Ελλάδος.

"Η Ελλάδα παρενόχλησε τα δικαιώματα της Τουρκίας με όλες τις μέχρι τώρα πρακτικές της" ανέφερε ο Τούρκος υπ. Άμυνας μιλώντας πριν από λίγο στους συμμετέχοντες στη 13η Διάσκεψη των Πρεσβευτών στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στόχευσε πάλι το Καστελόριζο. Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορουν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε "η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε.»

Στήνουν φιέστα οι Τούρκοι

Πανηγυρικό τόνο, αναμένεται να δώσει στη σημερινή τελετή απόπλου του Abdulhamid Han η τουρκική Κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να θέλουν τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν να μεταβαίνει στο Λιμάνι της Τασούτσου στην επαρχία της Μερσίνας και να ανακοινώνει ο ίδιος προσωπικά το σημείο της γεώτρησης του νέου γεωτρύπανου, αναφέρει το reporter.com.cy.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική Κυβέρνηση, επένδυσε όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά στη συγκεκριμένη γεώτρηση από το Abdulhamid Han, αφού πέραν από το τεράστιο οικονομικό κόστος αγοράς, εξοπλισμού και επάνδρωσης ενός γεωτρύπανου τέταρτης γενιάς, το στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο, όπου ήδη μετρά οκτώ με εννέα αποτυχημένες απόπειρες γεωτρήσεων. Αντίθετα, θα μπορούσε να το στείλει για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα όπου έχει ήδη εντοπίσει κάποιες ποσότητες Φυσικού Αερίου, ωστόσο επιμένει να διεξάγει έρευνες σε μια περιοχή όπου προεξάρχοντα ρόλο παίζει το πολιτικό μήνυμα που θέλει να αποστείλει και όχι το οικονομικό όφελος.

------

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Νέες δηλώσεις Ακάρ εν αναμονή του γεωτρύπανου με απειλές για το Καστελόριζο

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#ΑΙΓΑΙΟ

#ΑΚΑΡ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)TGRT Haber TV(https://www.youtube.com/watch?v=9R-JzT0aWIA)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News