Νέα Έκδοση: Ξανά αναβάθμισαν τα Τ-72 άρματα μάχης οι Ουκρανοί

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Τι νέο φέρνει η T-72AMT έκδοση;

Το T-72AMT αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του T-72A άρματος μάχης, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017. Περίπου 50 μονάδες στάλθηκαν στον Ουκρανικό στρατό, ενώ το 2021 άλλες 5 παραδόθηκαν.

Οι βελτιώσεις του περιλαμβάνουν ισχυρότερο κινητήρα, βελτιωμένη προστασία και ισχύ πυρός. Το άρμα διαθέτει πιο εξελιγμένα συστήματα επικοινωνίας και στόχευσης. Ωστόσο, η έκδοση είναι ακόμη κατώτερη της ρωσικής έκδοσης Τ-72Β3.

Στην προστασία, το άρμα διαθέτει τις εκρηκτικά αντιδραστικές θωρακίσεις Kontakt-1 και Nozh.

Όσον αφορά τον οπλισμό του, το άρμα διαθέτει το αρχικό 2Α46 125 χιλιοστών όπλο που πλέον μπορεί να ρίξει τους ουκρανικούς Kombat αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους σε μέγιστη εμβέλεια 4-5 χιλιομέτρων.

Αντικαταστάθηκε και το βαρύ πολυβόλο της οροφής του τανκ με ένα νεότερο Τ-64ΒV πολυβόλο το οποίο χειρίζεται εσωτερικά του άρματος. Υπάρχει και ένα άλλο 7,62 χιλιοστών πολυβόλο στο όχημα.

Το T-72AMT διαθέτει συστήματα νυχτερινής όρασης, σύστημα πλοήγησης, πίσω κάμερες κλπ.

Ο κινητήρας του είναι ο diesel V-84-1, ο οποίος παράγει 840 άλογα.

Η τιμή του T-72AMT ανέρχεται στα 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7066711_nea-ekdosi-xana-anabathmisan-ta-t-72-armata-mahis-oi-oykranoi

#T-72 #T72 #T-72AMT #T72AMT #άρματαμάχης #τανκ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News