Γιατί οι Τούρκοι μετακινούν UCAV AKSUGUR απέναντι από την Ρόδο; - Τι ετοιμάζει η Αθήνα

Εφοδιάζουν συνεχώς με επιθετικά UAV το πολεμικό ναυτικό τους

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7108006_giati-oi-toyrkoi-metakinoyn-ucav-aksugur-apenanti-apo-tin

------

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου,"ένα ακόμη UCAV AKSUNGUR, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής στη Διοίκηση της Ναυτικής Αεροπορικής Βάσης του Dalaman, παραδόθηκε στο τουρκικό πολεμικό Ναυτικό".

Στην ανακοίνωση και του τουρκικού υπουργείου άμυνας αναφέρθηκε ότι παραδόθηκε στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων 1 AKSUNGUR.

Το AKSUNGUR SİHA, που είναι το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η TAI, παραδόθηκε στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων.

Πρόκειται για το δεύτερο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα του είδους, με το οποίο οι Τούρκοι “φορτώνουν” το συγκεκριμένο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν, λίγα μόλις μίλια από την νήσο Ρόδο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Ο συνδυασμός με την πρόθεση δημιουργίας μεγάλης ναυτικής βάσης στο Ακσάζ, μας καταδεικνύει τα δόλια σχέδια της Άγκυρας, ειδικά σε αυτή την περιοχή του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 16 επιθετικά drones στον στόλο του (τα οποία θα αυξηθούν σε 17 μέχρι το τέλος του έτους).

“Αυτό είναι σημαντικό γιατί το Τουρκικό Ναυτικό είναι ένα από τα λίγα ναυτικά στον κόσμο που είναι ικανό να διαθέτει ταυτόχρονα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα μέσα”, αναφέρει ξένος αμυντικός αναλυτής.

Η TUSAS έχει τα ανάλογα σχέδια για αυτό το ζήτημα από το UCAV Aksungur, το πρώτο εξάμηνο του 2022, στο πλαίσιο του σχετικού σχεδίου.

Με την παροχή συνεχούς επιτήρησης για περισσότερες από 60 ώρες και δυνατότητα εκτόξευσης/παρακολούθησης ηχοσημαδούρων, το Aksungur φαίνεται να είναι ένα χρήσιμο πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις τύπου ASW, ιδιαίτερα κατά των “εχθρικών” υποβρυχίων.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία να ετοιμάζει UCAV, τα οποία θα έχουν ως αποκλειστική αποστολή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Ότι κάνουν δηλαδή τα Bayraktar TB2 στην ξηρά τώρα αυτά και κάποια άλλα drone, θα το υλοποιούν και στην θάλασσα, με την βοήθεια ειδικών συστημάτων.

Ελληνική αντι-drone ομπρέλλα είναι η μόνη λύση μέχρι την παραλαβή ελληνικών UCAV

Η Αθήνα ετοιμάζει μια ειδική «ομπρέλα» κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στα νησιά και σε σημαντικές υποδομές της ενδοχώρας, σε ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται τους τελευταίους μήνες υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας.

Το ισραηλινής τεχνολογίας σύστημα το οποίο τοποθετείται, ουσιαστικά λειτουργεί με τρόπο που παρεμβαίνει στην πτητική δυνατότητα των πιθανών εχθρικών UAV.

Είπαμε όμως ότι θα αφορά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της γειτονικής χώρας τα οποία δεν θα έχουν καθοδήγηση μέσω SATCOM, ( δορυφορική), διότι τότε τα πράγματα αλλάζουν, και ο κίνδυνος μεγαλώνει και μόνο με ελληνικά UCAV θα μπορούμε να απαντήσουμε.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Γιατί οι Τούρκοι μετακινούν UCAV AKSUGUR απέναντι από την Ρόδο

2:10 - Ελληνική αντι-drone ομπρέλλα είναι η μόνη λύση μέχρι την παραλαβή ελληνικών UCAV

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#AKSUGUR

#ΤΟΥΡΚΙΑ

#ΑΙΓΑΙΟ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)US Southern Command(https://www.youtube.com/watch?v=TGzVyZJpAJE&t=51s)

2)IAI(https://www.youtube.com/watch?v=NZIaXsAAlCw)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News