Προς το παρόν “σκοτώνει” τους επιστήμονες που τον δημιούργησαν

Η κεφαλή τους, σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, είναι μικρή - 300-400 κιλά, αλλά ακόμη και αυτό είναι αρκετό για να εγγυηθεί το χτύπημα τόσο ενός αεροπλανοφόρου όσο και ενός επίγειου προστατευμένου αντικειμένου

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7107934_thanatiforos-rosikos-pyraylos-zircon-pros-paron-skotonei-toys-epistimones-poy

---------

Είναι γνωστό ότι, στην κύρια Στρατιωτική Ναυτική παρέλαση της Ρωσίας που έγινε στην Αγία Πετρούπολη και την Κρονστάνδη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι παραδόσεις των τελευταίων υπερηχητικών πυραύλων Zircon στο Πολεμικό Ναυτικό θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Η ταχύτητα αυτού του πυραύλου είναι 9 Mach, δηλαδή 2800 μέτρα ανά δευτερόλεπτο με βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με Ρωσικούς ισχυρισμούς, τα σύγχρονα δυτικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορούν να καταρρίψουν πυραύλους με τέτοια ταχύτητα.

Η σύλληψη όμως του Andrei Shiplyuk, που είναι επικεφαλής του εργαστηρίου υπερηχητικής τεχνολογίας στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Νοβοσιμπίρσκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ινστιτούτου, (τα τελευταία χρόνια έχει συντονίσει έρευνες για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων), υποδηλώνει πως η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι» για προγραμματιστές υπερηχητικών όπλων, στο πλαίσιο των ανακοινωθέντων παραδόσεων υπερηχητικών «Zircons».

Σημειώνεται ότι ο Shiplyuk, έγινε ο τρίτος Ρώσος επιστήμονας που συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι, ως ύποπτος για προδοσία. Έτσι, στις 27 Ιουνίου συνελήφθη ο επικεφαλής ερευνητής του Ινστιτούτου Ανατόλι Μάσλοφ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι διαβίβασε πληροφορίες που σχετίζονται με υπερηχητικούς πυραύλους, που αποτελούν κρατικό μυστικό.

Η σύλληψη του Ρώσου επιστήμονα που σχετίζεται με την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων, έλαβε χώρα στο πλαίσιο των ανακοινωθέντων από τον Πούτιν παραδόσεις υπερηχητικών πυραύλων "Zircon" στον ρωσικό στόλο, καθώς είναι γνωστό ότι ο πρώτος φορέας υπερηχητικών πυραύλων «Zircon» θα είναι η φρεγάτα «Admiral Gorshkov», στην οποία πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις.

Ταυτόχρονα, ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί από εκτοξευτές UKKS - 3S14 Universal Shipborne Firing Systems, που κατασκευάζονται από την εταιρεία Morinformsystem-Agat, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε όλα τα τελευταία πλοία του Ρωσικού Ναυτικού. Από αυτά εκτοξεύονται αντιπλοϊκοί πύραυλοι P-800 «Onyx» και «Caliber». Οι"Zircon", έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από μικρά πυραυλικά πλοία από τα ύδατα της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, από όπου μια εμβέλεια χιλίων χιλιομέτρων επιτρέπει την επίτευξη στόχων, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

Εκτός από τα πλοία επιφανείας, το «Zircon» θα τοποθετηθεί σε πυρηνικά υποβρύχια του έργου 835M «Ash-M». Από ένα τέτοιο σκάφος - το Severodvinsk - τον Οκτώβριο του 2021, τα Zircon εκτοξεύτηκαν στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πού ακριβώς θα αναπτυχθεί το πλοίο με το «Zirkon», αλλά σύμφωνα με τον Πούτιν, το πλοίο θα αναπτυχθεί σύμφωνα με «τα συμφέροντα της διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Μάλιστα, τέτοιες «καταστολές» μπορεί να υποδηλώνουν, πρώτα απ' όλα, ότι η ανώτατη διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι δυσαρεστημένη με τις επόμενες «αναλογικές» εξελίξεις της.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Θανατηφόρος Ρωσικός πύραυλος Zircon: Προς το παρόν “σκοτώνει” τους επιστήμονες που τον δημιούργησαν

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ZIRCON

#ΡΩΣΙΑ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)news.com.au(https://www.youtube.com/watch?v=wL3vnHtIPzs)

2)The Sun(https://www.youtube.com/watch?v=YZW8oMo8Irk&t=1s)

3)The Sun(https://www.youtube.com/watch?v=6IwqmezeSuQ)

4)ShanghaiEye魔都眼(https://www.youtube.com/watch?v=3O9cfGQfm58)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News