Πόσα χρόνια θα διαρκέσουν τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας;

Το φυσικό αέριο επαρκεί για 80 χρόνια

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7107795_posa-hronia-tha-diarkesoyn-ta-apodedeigmena-apothemata-petrelaioy-tis-rosias

------

Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας επαρκούν για τα επόμενα 39 χρόνια. Το φυσικό αέριο επαρκεί για 80 χρόνια, ο άνθρακας για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής για τα Αποθέματα Ορυκτών (GKZ) Igor Shpurov σε άρθρο του για το αναλυτικό κέντρο InfoTEK.

Αυτό εγείρει το ερώτημα ποια αποθέματα θα είναι κερδοφόρα και πώς μπορούν να τεθούν γρήγορα σε ανάπτυξη. Μια τέτοια εκτίμηση έγινε για το πετρέλαιο.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, το 65% των αποθεμάτων που είναι κερδοφόρα για παραγωγή, μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αρκετά γρήγορα», είπε ο Shpurov.

Τα υπόλοιπα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου απαιτούν τη χρήση νέων τεχνολογιών για την εξόρυξη.Τα κερδοφόρα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας θα διαρκέσουν πολύ λιγότερο από 40 χρόνια.

Τώρα το κράτος προωθεί την ανάπτυξη των αποθεμάτων που είναι δύσκολο να ανακτηθούν. Η βασική προϋπόθεση όμως θα είναι η ψήφιση νόμων για τους ΧΥΤΑ με νέες τεχνολογίες.

«Το 2022, αρκετές εταιρείες έχουν ήδη λάβει έναν νέο τύπο άδειας για τη δημιουργία τέτοιων χωματερών, και οργανώνονται ήδη σε περιοχές με δύσκολα αποθέματα», είπε ο Shpurov.

Δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί απογραφή των αποθεμάτων άνθρακα και φυσικού αερίου. Στην περίπτωση του άνθρακα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή τόσα πολλά από τα κοιτάσματά του βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Η πρωτοβουλία απογραφής θα πρέπει να προέλθει από το κράτος και στη συνέχεια θα ενταχθούν άμεσα ιδιωτικές εταιρείες.

Κεφάλαια:

0:00 - Εισαγωγή

0:10 - Πόσα χρόνια θα διαρκέσουν τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας;

----------

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:

https://www.pentapostagma.gr/

https://www.facebook.com/pentapostagmagr

https://twitter.com/pentapostagma

-----------------

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

#ΡΩΣΙΑ

--------------

-Videos animations, maps, used:

1)PBS NewsHour(https://www.youtube.com/watch?v=pwRjJSBvQww)

2)CNN(https://www.youtube.com/watch?v=KxU-lJWCGQI)

3)CNBC(https://www.youtube.com/watch?v=iHVODpo48EM)

4)Sky News(https://www.youtube.com/watch?v=nvB242RR31k)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News