Αυτό είναι το νέο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα της Λευκορωσίας

Σε αυτό το κανάλι ανακαλύπτουμε μαζί όλα τα στρατιωτικά και διεθνή νέα, σας ενημερώνουμε για τους νέους εξοπλισμούς και όλα τα κορυφαία όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάντε εγγραφή και πατήστε το καμπανάκι για να σας έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις, ανεβαίνουν καθημερινά νέα βίντεο.

Το Buk-MB3Κ έχει δυνατότητες εμπλοκής εναέριων στόχων μεσαίας εμβέλειας

Το Buk-MB3Κ είναι ένα πρόσφατo λευκορωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας, το οποίο αποτελεί αρκετά βελτιωμένη έκδοση του σοβιετικού Buk.

Το σύστημα έχει ως βάση ένα 8x8 τροχοφόρο όχημα και χρησιμοποιεί ουκρανικό ραντάρ. Το Buk-MB3Κ μπορεί να επιτεθεί αεροσκάφη, ελικόπτερα, βαλλιστικούς, cruise και άλλους πυραύλους.

Το όχημα εκτόξευσης και ραντάρ (TELAR) μπορεί να κουβαλήσει έως τέσσερις πυραύλους.

Από τους διαθέσιμους πυραύλους, ο νέος λευκορωσικός 9M318 πύραυλος επιφάνειας-αέρος είναι ο πιο εξελιγμένος. Το όπλο φτάνει εμβέλεια 70 χιλιομέτρων και μπορεί να πετάξει σε μέγιστο υψόμετρο 25 χιλιομέτρων. Το βάρος του είναι 815 κιλά και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2020.

Το ραντάρ του TELAR μπορεί να ανιχνεύσει στόχους όπως ένα αεροσκάφος, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων. Χρειάζονται πέντε λεπτά για να μπει το Buk-MB3Κ σε λειτουργία πυρός, και το πλήρωμά του αποτελείται από τρία άτομα.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως το όχημα ανεφοδιασμού που συνοδεύει το σύστημα, μπορεί και αυτό να εκτοξεύσει πυραύλους! Χρειάζονται περίπου 12 με 15 λεπτά για τον ανεφοδιασμού του βασικού συστήματος.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/stratos-xiras/7065913_ayto-einai-neo-antiaeroporiko-pyrayliko-systima-tis

#Λευκορωσία #αντιαεροπορικάσυστήματα #αεράμυνα #πυραυλικάσυστήματα #Buk-MB3Κ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News