Συνεντεύξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ινδός στρατηγός στο Πενταπόσταγμα: ''Ελλάδα & Ινδία να συνεργαστούν στρατιωτικά''

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια για το Πενταπόσταγμα παραχώρησε ο Ινδός Στρατηγός ε.α. Rajan Kochhar. Ο κύριος Kochhar μίλησε για την συμμαχία που πρέπει να δημιουργήσουν Ελλάδα και Ινδία, ενώ ανέφερε πως Αθήνα και Νέο Δελχί μπορούν να συνεργαστούν στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.  

Δείτε το βίντεο:

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του:   

 

Eρώτηση: Βλέπουμε την Τουρκία να προκαλεί στο Κασμίρ - Ποια είναι η θέση της Ινδίας;   

 

Απάντηση: Η Τουρκία έχει γίνει ένα κράτος που προκαλεί τα άλλα έθνη και που αναμειγνύεται στα εσωτερικά άλλων χωρών. Επίσης, η Τουρκία είχε ενεργό ρόλο στο πόλεμο του Αρτσάχ, οπού παρείχε βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν. Ως γνωστόν, η Τουρκία έστειλε drone στο Μπακού. Επίσης η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να καταργήσει διεθνείς συνθήκες.   

 

Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί και την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν. Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.    

 

Ερώτηση: Πως πρέπει να αντιδράσουν Αθήνα και Ν. Δελχί σε αυτές τις προκλήσεις; 

 

Απάντηση: Θα πρέπει να γνωρίζουν οι τηλεθεατές σας τα ακόλουθα. Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο. Το Ισλαμαμπάντ επίσης έχει παραγγείλει 4 κορβέτες από την Τουρκία. Ο Ερντογάν επιθυμεί την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αυτό είναι το όνειρό του. 

Ο στόχος του Ερντογάν είναι λοιπόν η απόκτηση πυρηνικών όπλων, έτσι θα επιτύχει τους στόχους του. Πρόσφατα είχαμε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπου συζητήθηκε η μεταφορά τεχνολογίας από το Πακιστάν προς την Τουρκία. Η Ελλάδα και η Ινδία πρέπει να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς. Βλέπουμε πως υπάρχει μία συμμαχία ανάμεσα σε Γαλλία, Ισραήλ, ΗΑΕ, Ελλάδα και Ινδία. Αυτές οι χώρες μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ακόμα ισχυρότερη. 

 

Ερώτηση: Ελλάδα και Ινδία είναι δύο χώρες με πολλά κοινά και έχουν τους ίδιους εχθρούς. Πιστεύετε πως οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε στρατιωτικό επίπεδο; 

 

Απάντηση: Είναι αρκετά σημαντικό να ισχυροποιήσουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις ασκήσεις. Η Ινδία πραγματοποιεί ασκήσεις με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ πρόσφατα, τα πολεμικα πλοία της Ινδίας και την Γαλλίας, έκαναν ασκήσεις στον Ινδικό Ωκεανό. 

Πρέπει να κάνουμε την αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας ισχυρότερη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών. Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία άλλαξε τους κανόνες. Ιδιωτικοποιήσαμε κατά 74% τις εταιρείες μας. Η Ελλάδα πρέπει να μελετήσει την Ινδία. Η Ελλάδα θα μπορεί να φθάσει στο σημείο, όχι μόνο να παράγει όπλα, αλλά και να τα εξάγει.     

 

Ερώτηση Μπορούμε να δούμε πολεμικά πλοία και μαχητικά της Ινδίας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο;  


 
Απάντηση: Πρέπει να ξεκινήσουν αρχικά επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες. Να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών. Αφού γίνουν όλα αυτά, μετά θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Μπορούμε να δούμε το ναυτικό μας και τον στρατό μας, στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη Τουρκία. Πρέπει να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, απέναντι στη Τουρκία.  

 

Ερώτηση: Η Ινδία έχει μία μεγάλη αμυντική βιομηχανία - Μπορούν Αθήνα και Ν. Δελχί να συνεργαστούν σε αυτό τον τομέα; 


 
Απάντηση: Η Ελλάδα ως γνωστόν αγοράζει οπλικά συστήματα από την Γερμανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ινδία παράγει επιθετικά ελικόπτερα, μαχητικά, πυραύλους. Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο στην πώληση όπλων. Η Ελλάδα έχει ισχυρά ναυπηγεία. Έχετε ισχυρή αεροπορική βιομηχανία. Μπορούμε να ενισχύσουμε την χώρα σας σε αυτούς τους τομείς. 

H Iνδία έχει αναπτύξει την αμυντική της τεχνολογία, έχουμε κάνει τεράστια άλματα. Η Ινδία είναι εδώ για εσάς, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε πολλούς τομείς. Πρέπει οι ηγέτες των δύο χωρών να συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα. Να στείλει η μία χώρα στην άλλη αντιπροσωπείες και να έρθουν μετά συμφωνίες πάνω σε αυτά τα θέματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...