Ιστορία

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 198ή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου

Την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου τιμά ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η ιερά Πόλις» το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1 Κολωνακι) θα μιλήσει ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας με θέμα: «Το Μεσολόγγι στα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών και στην ποίηση».

Στην ίδια εκδήλωση, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» υπό την διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, ενώ η υψίφωνος Vivian Douglas θα ερμηνεύσει «Το Μοιρολόι του Μεσολογγίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11πμ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων. Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα, ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει συμβολική διαμαρτυρία με Φιλαρμονικές και τη συμμετοχή πλήθους δημοτών στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο δικαστικό χάρτη, που υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου. Η διαμαρτυρία, όπως έχει διευκρινιστεί από τη δημοτική αρχή, δεν εντάσσεται στο πολιτιστικό διήμερο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ