Ιστορία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Φθορές στο ιστορικό αντιτορπιλικό "Βέλος" λόγω των ανέμων (εικόνες)

Με αφορμή τους θυελλώδεις ανέμους και τις φθορές που δέχτηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό "Βέλος" που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ο ποιητής και πεζογράφος Μανώλης Ξεξάκης έγραψε κάποια πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα.

To αντιτορπιλικό «Βέλος». Κάτω αριστερά εικόνα από τις ζημιές που υπέστη λόγω των θυελλωδών ανέμων.


Φθορές στο στο ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος” προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που επικράτησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία και λειτουργεί ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο ποιητής και πεζογράφος Μανώλης Ξεξάκης έκανε γνωστό το γεγονός με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στο ντόκο ανηλεώς.

Έσπασε το ξύλινο κράσπεδο, έσπευσε ναυαγοσωστικό που το έδεσε καλύτερα σε ποντισμένη σημαδούρα, συν που το κρατούσε κάποιες ώρες για να μην το πλαγιάσει το γεμάτο 7άρι με ριπές 77 Km/h ”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...