Ιστορία

Βρέθηκε κατασκευή παλαιότερη από το Στόουνχεντζ και τις αιγυπτιακές πυραμίδες

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών κοντά στην Πράγα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα ερείπια μιας δομής της λίθινης εποχής παλαιότερης από το Στόουνχεντζ και ακόμη και τις αιγυπτιακές πυραμίδες.

 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι περίπου 7.000 ετών.
 
Το κτίριο ανήκει στην Ύστερη Νεολιθική ή Νέα Εποχή του Λίθου. Πιθανόν σε αυτό το μέρος να συγκεντρωνόταν η τοπική αγροτική κοινότητα. Είναι ακόμα άγνωστο σε τι χρησίμευε αυτή η κυκλική κατασκευή.
 
Ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών (IAP) και ειδικός  από την Τσεχική Δημοκρατία, Jaroslav Ržidki, δήλωσε στο Live Science ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με τους ανθρώπους που κατασκεύασαν αυτή την κατασκευή.
 
«Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν μέρος της κουλτούρας της κεραμικής», 
 
Οι επιστήμονες βρήκαν θραύσματα αγγείων, οστά ζώων και πέτρινα εργαλεία.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...