Ιστορία
Ενημερώθηκε στις:

Γκάγκα στη Ζάκυνθο: Εκδηλώσεις για τη Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα-Σημαντική η αίσθηση της εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας

«Στη Ζάκυνθο ήρθα εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό για να τιμήσω την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, αλλά με την ευκαιρία είδα το νοσοκομείο, τους συναδέλφους, τα προβλήματα και τους ανθρώπους εδώ» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ακολούθως η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «πρέπει να είμαστε πάντα ενωμένοι και να προχωράμε με τα αισθήματα αυτών που ήθελαν την ένωση των Επτανησίων με την Ελλάδα γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την αίσθηση της εθνικής ενότητας και της εθνικής υπερηφάνειας».

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην χθεσινή επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου είχε σειρά επαφών τόσο με την διοίκηση του ιδρύματος όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι «το πρώτο πράγμα που κάναμε με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και εκπροσώπους του νομού, ήταν να πάμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου που είναι καινούργιο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και λειτουργεί καλά. Μίλησα με τους συναδέλφους από την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, από τη διοίκηση, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση για το τι χρειαζόμαστε για το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικό χαρακτήρισε το γεγονός της έναρξης λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου και συμπλήρωσε ότι η ΜΕΘ «δουλεύει καλά, ενώ έχουμε και πολύ καλά αποτελέσματα για τους ασθενείς Covid και για τους ασθενείς non Covid. Η Μονάδα είναι πλήρης και τώρα με ασθενείς αλλά έχουν καλή φροντίδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Μιλήσαμε και με τους γενικούς γιατρούς που καλύπτουν τα επείγοντα και θέλουμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε από πλευράς υπουργείου Υγείας, δηλαδή με εκπαίδευση στα επείγοντα για να λύνονται θέματα».

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Γκάγκα στον προσωπικό ιατρό, ο οποίος όπως τόνισε «σημαίνει πολλά, καθώς θα λύνονται πολλά προβλήματα πριν φτάσει στο νοσοκομείο ο ασθενής και άρα το νοσοκομείο θα ασχολείται με τα δύσκολα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία και δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια φροντίδα».

Ακόμα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στάθηκε στην λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όπου αποκάλυψε ότι «προκηρύσσουμε θέσεις για νεφρολόγους» ενώ χαρακτήρισε την δουλειά που γίνεται στην μονάδα του νοσοκομείου Ζακύνθου ως «πολύ καλή».

Τέλος, η κ. Γκάγκα έστειλε το δικό της μήνυμα στους πολίτες για τις υγειονομικές υπηρεσίες που λαμβάνουν, δηλώνοντας ότι «είμαστε κοντά και αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες και είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και ο ασθενής να το καταλαβαίνει όταν παίρνει τις φροντίδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ