Ελληνική γλώσσα
Ελληνική Γλώσσα

Ο πλούτος της Ελληνικής γλώσσας: Μερικά στοιχεία που θα σας κάνουν περήφανους

Λίγες πληροφορίες που θα κάνουν κάθε σας λέξη να μετρά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να εκτιμήσεις τόσο καλά κάτι αν δεν το στερηθείς. Και την ελληνική γλώσσα από τη στιγμή που είναι η μητρική μας, δεν μπορούμε με τίποτα να τη στερηθούμε, ακόμα και αν χρειαστεί να μετακομίσουμε σε άλλη χώρα.

Η γλώσσα μας είναι πολύ δύσκολο να τη μιλήσει κάποιος ξένος άπταιστα, ενώ αντίθετα για έναν Έλληνα δεν είναι τόσο δύσκολο να μπορέσει να μιλήσει αγγλικά σε τέλεια απόδοση.

Επίσης η ελληνική γλώσσα έχει μοναδικά στοιχεία τα οποία δεν θα τα συναντήσεις πουθενά και σε καμία γλώσσα. Αλήθεια ξέρεις πόσες αγγλικές λέξεις βασίζονται σε ελληνικές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σε κάνουν να νιώσεις περήφανος για κάθε λέξη που χρησιμοποιείς.

Όπως είπαμε η αγγλική γλώσσα πολλές λέξεις οι οποίες βασίζονται στις ελληνικές. Συγκεκριμένα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο.

Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ