Βιβλία

Το βιβλίο του Snowden είναι Bestseller και Honeypot για τους χάκερς

Ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που ονομάζεται Emotet ενσωματώνεται σε μια καμπάνια ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που προσφέρει το βιβλίο του Snowden ως συνημμένο. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου spam απαγορεύει την ιστορία του πρώην κυβερνητικού αναδόχου και στη συνέχεια ενθαρρύνει τους αναγνώστες να κατεβάζουν, να διαβάζουν και να μοιράζονται το βιβλίο του, σύμφωνα με την Malwarebytes Inc., η οποία ανέλυσε την καμπάνια τις τελευταίες ημέρες.

Αλλά όταν ένας παραλήπτης κάνει κλικ στο συνημμένο, δεν υπάρχει βιβλίο. Αντ 'αυτού, υπάρχει ένας σύνδεσμος που, αν επιλεγεί, καταστέλλει τον κακόβουλο κώδικα στη συσκευή του. Ο Malwarebytes δήλωσε ότι ανακάλυψε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά και γαλλικά.

"Θα είναι αρκετά αποτελεσματικό, ειδικά επειδή οι άνθρωποι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να ανοίξουν το βιβλίο δωρεάν", δήλωσε ο Jerome Segura, διευθυντής της απειλής πληροφοριών στο Malwarebytes. "Αυτό ίσως περισσότερο από άλλους, επειδή είναι ένα πιο έξυπνο τεχνικό τεχνικό τέχνασμα."

Ο Snowden, ο οποίος παραμένει εξόριστος στη Ρωσία από τότε που χρησιμοποιεί την εκκαθάριση του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας για εκδήλωση κρατικών μυστικών το 2013, εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για δημοσίευση του βιβλίου χωρίς την άδεια του οργανισμού. Οι Η.Π.Α. ζήτησαν από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να χορηγήσει στην κυβέρνηση όλα τα κέρδη του Snowden από το βιβλίο.

Το Emotet χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με άλλους ιούς για να μολύνει τις συσκευές. Μόλις μολυνθούν, οι χάκερ θα χρησιμοποιήσουν επιπλέον κακόβουλο λογισμικό για να κλέψουν τα οικονομικά δεδομένα ή να εγκαταστήσουν τα ransomware. Το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας το ονομάζει "μεταξύ των πιο καταστροφικών κακόβουλων προγραμμάτων" στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ