Πολιτισμός

Γενικός διευθυντής του μουσείου της Ακρόπολης: «Άριστες σχέσεις με Βρετανικό Μουσείο - Ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουν τα Γλυπτά»

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου της ΑκρόποληςΝίκος Σταμπολίδης έδωσε μια ομιλία στα πλαίσια της έκθεσης "Νοήματα" η οποία θα κάνει εγκαίνια στις 7 Δεκεμβρίου. Ο κ, Σταμπολίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο επίμαχο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Σταμπολίδης χαρακτήρισε «άριστες τις σχέσεις» ανάμεσα στο μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο - με αφορμή και την πρόσφατη επιστροφή ως δάνειο της Υδρίας του Μειδία, τονίζοντας πως «ελπίζουμε γρήγορα τα Γλυπτά να επιστρέψουν. Ο Παρθένωνας είναι σύμβολο αρμονίας, αρχιτεκτονικής και δημοκρατίας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Φειδίας και οι άλλοι φιλοτέχνησαν όλους τους εκπροσώπους της δημοκρατίας στον σηκό του Παρθενώνα».

«Σήμερα, με ολες αυτές τις κρίσεις, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε το κοινό καλό για την ανθρωπότητα οχι μονο για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μονο σύμβολο της Ελλάδας, αλλά της ανθρωπότητας» σημείωσε ο κ. Σταμπολίδης, προσθέτοντας πως τη χώρα μας επισκέφτηκε η επιμελήτρια του Βρετανικού Μουσείου.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ