Πολιτισμός
Ενημερώθηκε στις:

Τρομερή αρχαιολογική ανακάλυψη στο Περού: Bρέθηκαν 8 καλοδιατηρημένες μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών

Οκτώ καλοδιατηρημένες μούμιες τουλάχιστον 1000 ετών ανακαλύφθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών της υπηρεσίας  φυσικού αερίου, στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. 

Ο τάφος με τις 8 μούμιες βρέθηκε από εργάτες που έσκαβαν σε δρόμο στην περιοχή Carabayllo και υπολογίζεται από χρονολογούνται την εποχή των Ίχμα, έναν πολιτισμό που άνθησε στην περιοχή γύρω στο 1100 μ.Χ, πριν από τους Ίνκας. 

Εξι από τις μούμιες υπολογίζετια ότι ανήκουν σε μωρά και παιδιά , γιαυτό και οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για παιδικό νεκροταφείο.

Τα παιδιά πιθανότατα πέθαναν από αναιμία και ασιτία « λόγω κλιματικού γεγονότος που έπληξε την τοπική γεωργία», δήλωσε ο Jesus Bahamonde Schreiber, αρχαιολόγος της εταιρείας αερίου Calidda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον τάφο βρέθηκαν δύο μούμιες ενηλίκων με τα υπάρχοντά τους - πίπες οπίου, παπούτσια και φύλλα από κινέζικη τράπουλα.  

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι περισσότερα από 1.900 ιστορικά ευρήματα έχουν βρεθεί στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...