Πολιτισμός

Μενδώνη για Μουσείο Μεσαράς: Αναπτυξιακός οργανισμός και χώρος παιδείας

Εγκαινιάστηκε σήμερα, σε πανηγυρικό κλίμα, το Μουσείο Μεσαράς, ένας χώρος παιδείας κι εκπαίδευσης και παράλληλα ένας χώρος αναπτυξιακός για την ευρύτερη περιοχή.

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επισήμανε ότι το Μουσείο Μεσαράς καλύπτει όλες τις μουσειολογικές και μουσειογραφικές προϋποθέσεις, ενώ στόχος είναι να γίνει ένας χώρος παιδείας, ψυχαγωγίας κι εκπαίδευσης.

"Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το Μουσείο χρηματοδοτήθηκε από τα ΕΣΠΑ 2007 -2014 και 2014 - 2021 καθώς και από το ΕΣΠΑ του ΥΠ. Ανάπτυξης αλλά και από εθνικούς πόρους. Το έργο παραδίδεται δύο μήνες νωρίτερα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το Μουσείο, εκτός από χώρος παιδείας, είναι ένας μουσειακός οργανισμός, ένας αναπτυξιακός χώρος για την ευρύτερη περιοχή. Η Αρχαιολογική υπηρεσία πρόλαβε το χρόνο παρουσίασης. Πρόκειται για έναν νέο προορισμό που διευρύνει τον χρόνο παρουσίας κι επίσκεψης του οποιουδήποτε Έλληνα και ξένου επισκέπτη", δήλωσε η κ. Μενδώνη κι έκοψε την κορδέλα.

Το κόστος κατασκευής του Μουσείου προσεγγίζει τα 9 εκ ευρώ!

Eκεί βρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι την ώρα των εγκαινίων, στον εξωτερικό χώρο, οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή