Πολιτισμός

Διαδηλωτές απέκλεισαν το Λούβρο - Δείτε τα βίντεο

Εξοργισμένοι διαδηλωτές για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, συγκεντρώθηκαν στη γυάλινη πυραμίδα και απέκλεισαν την είσοδο του Μουσείου του Λούβρου.


Ο Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη χωρίς να υπάρξει ωστόσο μέχρι τώρα τελική ψηφοφορία για το ζήτημα αυτό από το κοινοβούλιο.

Δεκάδες διαδηλωτές - μαζί με εργαζόμενους στον πολιτισμό - συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου. Ένα πανό έγραφε «Συνταξιοδότηση στα 60 - Να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».


Μια μεγάλη ουρά από απογοητευμένους τουρίστες βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αυλή του Λούβρου.

«Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε, «μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους».

Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.


Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από ένα 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία αναφορικά με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ