Πολιτισμός

Ερευνητές ανακάλυψαν αρχαία ρωμαϊκή βίλα που ήταν «σαν πόλη»

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης ανακάλυψαν ένα αρχαίο ψηφιδωτό ενώ εργάζονταν στο αρχαιολογικό πάρκο του Παυσιλύπου στην Ιταλία, σύμφωνα με την Heritage Daily.

Το πάρκο βρίσκεται στην παράκτια περιοχή της Καμπανίας, όπου πλούσιοι Ρωμαίοι έχτιζαν κάποτε εξωφρενικές βίλες, όπως η βίλα του Vedius Pollio.

Πότε κατασκευάστηκε η βίλα;

Η βίλα χτίστηκε από τον Publius Vedius Pollio τον πρώτο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τον Ρωμαίο ποιητή Οβίδιο, ήταν "σαν πόλη".

Ο Vedius ήταν γνωστός για τη σκληρότητά του απέναντι στους σκλάβους του- φέρεται μάλιστα να τους τάιζε με αμνοερίφια όταν τον εξόργιζαν.

Ο Publius Vedius Pollio απεικονίζεται σε νόμισμα
 

"Μια στρωματογραφική χρονολόγηση εξακολουθεί να λείπει, αλλά με βάση την τεχνοτροπία, η αίθουσα θα μπορούσε να χρονολογηθεί στα τέλη της δημοκρατικής εποχής ή το αργότερο στον Αύγουστο".

Όταν πέθανε ο Vedius, κληροδότησε την περιουσία του στον Αύγουστο με τον όρο να ανεγείρει εκεί ένα μνημείο, και στη συνέχεια πέρασε σε κάθε αυτοκράτορα μέχρι τον θάνατο του Αδριανού το 138 μ.Χ..

Ο Αύγουστος κατεδάφισε τουλάχιστον ένα μέρος του σπιτιού, ανεγείροντας στη θέση του ένα μνημείο της συζύγου του Livia Drusilla, το οποίο ο Οβίδιος θεώρησε ως δήλωση κατά της ανήθικης πολυτέλειας.

Οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης, μεταξύ των οποίων και ο Marco Giglio, βρήκαν ένα ψηφιδωτό δάπεδο που βρίσκεται σε μια μεγάλη αίθουσα, σκόπιμα θαμμένο κάτω από τις ανακαινίσεις που έκανε ο Αύγουστος.

"Μια στρωματογραφική χρονολόγηση εξακολουθεί να λείπει, αλλά με βάση την τεχνοτροπία, η αίθουσα θα μπορούσε να χρονολογηθεί στα τέλη της δημοκρατικής εποχής ή το αργότερο στον Αύγουστο", δήλωσε ο Giglio.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...