Πολιτισμός

Ταραντίνο: «Αν έχετε πρόβλημα με την βία στις ταινίες μου, δείτε κάτι άλλο»

Ο σκηνοθέτης απαντά μάλιστα, σε όσους τον αναστατώνονται από την βία στις ταινίες τους να…«δουν κάτι άλλο».

Όταν ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του πώς απαντά σε όσους λένε ότι υπάρχει πολλή βία αλλά και εκφράσεις φυλετικής δυσφήμισης στις ταινίες του, ο Κουέντιν Ταραντίνο είπε: «Θα πρέπει να δουν κάτι άλλο. Τους απαντάω: “Τότε δες κάτι άλλο”. Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι επικριτές του Ταραντίνο αναφέρουν συχνά το «Django, ο τιμωρός» ως πρόβλημα, καθώς παρουσιάζει τη φυλετική διάκριση σχεδόν 110 φορές.

«Είναι μια βλακεία», είπε κάποτε ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στο περιοδικό «Esquire» για την αντίδραση που υπάρχει για τις ταινίες του Ταραντίνο. «Δεν μπορείς απλά να πεις σε έναν συγγραφέα ότι δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει τις λέξεις, να βάλει τις λέξεις στο στόμα των ανθρώπων από τις εθνότητες τους, τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα λόγια τους. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί τότε γίνεται αναλήθεια, δεν είναι ειλικρινές», πρόσθεσε.

Αλλά και ο πρωταγωνιστής του «Django Unchained», Τζέιμι Φοξ είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σενάριο του Ταραντίνο: «Κατάλαβα το κείμενο. Η λέξη «N» ειπώθηκε 100 φορές, αλλά κατάλαβα το κείμενο, έτσι το έλεγαν τότε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ