Πολιτισμός

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια στο Θόλο

Οι παραστάσεις αυτές, που φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή της Σοφίας Πάσχου, εντάσσονται στην ενότητα εκδηλώσεων «Μυθολογίες» και θα φιλοξενηθούν στο Θόλο του ΚΠΙΣΝ στις 3 και 10 Ιουλίου, στις 28 και 29 Αυγούστου και στις 4 και 11 Σεπτεμβρίου.

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε τον Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και καθώς θα ξαναθυμόμαστε αυτές τις ιστορίες, θα βυθιζόμαστε σε διαφορετικές οπτικές του κάθε μύθου: Πώς είδε το Λαβύρινθο το κουβάρι του Θησέα; Πώς βίωσε το ταξίδι το δεξί κουπί στην Αργώ; Ένα περίεργο θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι θα είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που θα κυκλώνουν τη σκηνή. Έξι παράδοξες αφηγήσεις που δείχνουν ότι, ανάλογα με το από πού κοιτάς μια ιστορία, αυτή παίρνει μια νέα μορφή, που ούτε καν την είχες φανταστεί.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

03/07, 19.30
Μυθολογίες: Ο Μινώταυρος, ο Θησέας και το κουβάρι

10/07, 19.30
Μυθολογίες: Ο Δαίδαλος, ο Ίκαρος και το σπουργίτι

28/08, 19.30
Μυθολογίες: Ο Ηρακλής, οι Άθλοι και η λεοντή

29/08, 19.30
Μυθολογίες: Ο Ιάσωνας, η Εκστρατεία και το δεξί κουπί

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...