Πολιτισμός

Χαμένος πίνακας του Έγκον Σίλε βρέθηκε μετά από 90 χρόνια - Τον ζωγράφισε όταν ήταν 16 ετών

Το 1907, όταν ήταν μόλις 16 ετών ο Αυστριακός ζωγράφος Έγκον Σίλε ζωγράφισε το θείο και κηδεμόνα του να παίζει πιάνο.

Ο πίνακας ήταν γνωστό ότι υπήρχε, καθώς είχε απαθανατιστεί σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, όμως επί 90 χρόνια δεν τον είχε δει (σχεδόν) κανείς.

Τώρα, το έργο «Leopold Czihaczek at the Piano» βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή στη Βιέννη και θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά στο Μουσείο Λέοπολντ στην Αυστρία, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων του σπουδαίου εξπρεσιονιστή ζωγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη LaCollection, μια νέα πλατφόρμα με NFT. Τα χρήματα από τα NFT θα διατεθούν για την αποκατάσταση του πίνακα και την επέκταση της συλλογής Σίλε του Mουσείου, το οποίο ελπίζει ότι τελικά θα καταφέρει και να αγοράσει και το συγκεκριμένο πίνακα από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του.

Ο ιδρυτής του Μουσείου Λέοπολντ, Ρούντολφ Λέοπολντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του έργου του Σίλε, ο οποίος στη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από την ισπανική γρίπη, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακό για την εποχή του έργο.

Ο πίνακας «Leopold Czihaczek at the Piano» εμφανίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του ζωγράφου να παίζει πιάνο στο διαμέρισμά του στην περιοχή Λέοπολντστατ της Βιέννης.

«Μετά τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του πίνακα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο κοινό στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεση μας Vienna 1900», ανέφερε η Βερένα Γκάμπερ από το Κέντρο Ερευνών του Μουσείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...