Πολιτισμός
Ενημερώθηκε στις:

Δείτε ζωντανά την φαντασμαγορική επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εκδήλωση μόδας του Οίκου υψηλής ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο. Στις 21:30 οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου θα ανάψουν και το υπερθέαμα μόδας «Dior celebrates Greece», αφιερωμένο στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει έχοντας στραμμένα πάνω του βλέμματα απ’ όλον τον πλανήτη.

Οι προσκεκλημένοι, που θα καταφτάσουν από διάφορες χώρες έχοντας την πολυπόθητη πρόσκληση, ανέρχονται σε μόλις 400, καθώς ο Dior επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και καλλιτέχνες που έχουν συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα μαζί του, όπως και τους εκπροσώπους των μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή. Μάλιστα, οι προσκλήσεις απεστάλησαν απευθείας από τη έδρα του Οίκου στο Παρίσι.

Ωστόσο, εκατομμύρια κόσμου θα παρακολουθούν την εκδήλωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Dior, που θα τη μεταδίδουν ζωντανά.  Απόψε, στις 21.30, το Dior Cruise 2022 show θα μεταδοθεί με livestreaming μέσα από τη Vogue.gr.

Πρόκειται για ένα σόου, το οποίο ξεφεύγει από τα στενά όρια μίας επίδειξης μόδας, καθώς ο γαλλικός Οίκος το έχει σχεδιάσει για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Παράλληλα, υμνεί την άριστη τεχνογνωσία των Ελλήνων, στην ύφανση, το κέντημα, το μετάξι και την τέχνη του κοσμήματος, με στοιχεία την αισθητική αξία και την ποιότητα. Χαρακτηριστικά που πρεσβεύει ο Οίκος Dior και ταυτίζονται με έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά), που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Έλληνες δημιουργοί, από κάθε γωνιά της χώρας, από το Σουφλί, την Ήπειρο, το Άργος, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, συνεργάστηκαν με τον Dior, προκειμένου η συλλογή «Dior Cruise Collection» να αναδείξει την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία, όπως και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οίκος, για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν την ίδια στιγμή, σε απευθείας μετάδοση το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος στο Σουφλί, στο Άργος και στην Καλαμάτα. Στην Αθήνα, η φαντασμαγορική εκδήλωση θα μεταδοθεί live στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ