Πολιτισμός

Ηράκλειο- Σπήλαιο Σκοτεινού: «Περιηγηθείτε» στο εκπληκτικό αξιοθέατο

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Σκοτεινό στην Πεδιάδα Ηρακλείου βρίσκεται ένα σπήλαιο με μεγάλη αρχαιολογική και σπηλαιολογική σκοπιά. Το Σπήλαιο Σκοτεινού όπως είναι γνωστό στους ντόπιους ή και σπήλαιο Αγ. Παρασκευής, αποτελεί με βάση τους ειδικούς ένα από τα πιο σημαντικά «λατρευτικά» σπήλαια της Κρήτης καθώς σχεδόν σε όλο το πέρασμα της ιστορία αποτελούσε ιδιαίτερο χώρο λατρείας. 

Σύμφωνα με το daynight.gr, όποιος έχει επισκεφτεί το συγκεκριμένο φυσικό αξιοθέατο του νησιού δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάστηκε από την τεραστίων διαστάσεων είσοδο του που φτάνει τα 37 μέτρα ύψος! Στην συνέχεια επίσης εντυπωσιακοί είναι οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες που βρίσκονται παντού σχεδόν στο εσωτερικό του και διατηρούνται σε έναν βαθμό παρά τις τόσες καταστροφές που έχουν υποστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά την μοναδική φυσική ομορφιά που χαρακτηρίζει στην συνέχεια το Σπήλαιο Σκοτεινού, οι περισσότεροι επισκέπτες καλώς δεν συνεχίζουν καθώς υπάρχει βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας… 

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως ο Γάλλος ερευνητής και σπηλαιολόγος Paul Faure είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι το σπήλαιο του Σκοτεινού ήταν ο περίφημος Λαβύρινθος της αρχαιότητας! 

Λάτρεις της Κρήτης που τους ενδιαφέρει ο εναλλακτικός τουρισμός και «ανεβάζουν» συχνά βίντεο στο youtube με τέτοιες εξορμήσεις, επισκέφτηκαν το σπήλαιο και κατέγραψαν ιδιαίτερα πλάνα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ