Πολιτισμός

Ιστορική απόφαση ΕΟΕ: Ανακαινίζονται οι εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ της ΕΟΕ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία

Iστορική απόφαση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς η Ολομέλεια αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ της ΕΟΕ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να αποτελέσουν παγκόσμιο κέντρο της Ολυμπιακής εκπαίδευσης.

Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021 λίγο πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα. Τη δαπάνη των εργασιών, που ανέρχεται σε 12,5 εκατ. δολάρια, θα αναλάβει αποκλειστικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την παρουσίαση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας έκανε στη συνεδρίαση της ΕΟΕ ο διευθυντής της ΔΟΕ, Πάνος Τζιβανίδης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Για την ιστορική απόφαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με αυτή τη βοήθεια θα δοθεί η δυνατότητα στις εγκαταστάσεις που είναι απαρχαιωμένες και γερασμένες, να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν. Και ελπίζω ότι από τον Ιούνιο του 2021, όταν και θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα απογειωθεί και θα ξαναγίνει η Ολυμπία το κέντρο του πραγματικού Ολυμπισμούα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται