Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το διπλωματικό επεισόδιο στην ανατολική Λιβύη, όπου το καθεστώς Χαφτάρ εκδίωξε ως «ανεπιθύμητους» τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ αυτών και τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη- εξέφρασε με δηλώσεις του απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», στο Action24, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το περιστατικό στη Λιβύη. «Τα περιθώρια έχουν στενέψει» τόνισε, λέγοντας ότι η Αθήνα εξετάζει πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Θάνο Πλεύρη.
«Όλα τα πιθανά σενάρια πρέπει να πέσουν στο τραπέζι, οι ροές είναι πολύ μεγάλες. Εδώ μιλάμε για αυξανόμενη και συνεχιζόμενη ροή μεταναστών νότια μας, τα δίκτυα των λαθροδιακινητών δεν υποκύπτουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι ροές είναι πάρα πολλές, από τον Ιανουάριο ξεπερνούν τις 7.000 στην Κρήτη», υπογράμμισε.
«Η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα κλειστά κέντρα κράτησης» τόνισε ακόμη ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αποπομπή των Ευρωπαίων διπλωματών από τον στρατάρχη Χαφτάρ είναι ενδεικτική των προθέσεών του και αποτελεί, ουσιαστικά, την απάντησή του στις πιέσεις να κλείσει τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πλέον θα υπάρχουν δύο δρόμοι για τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα: η φυλακή και η απέλαση.