Κυβέρνηση

Πόλεμος στο Ισραήλ - Μητσοτάκης: Συνάντησε συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς (Εικόνες)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Ισραήλ, συναντήθηκε με συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς.

Σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντηση δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Ισραήλ με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες» έγραψε ο Νόαμ Κατς.

Υπενθυμίζεται πως την εκτίμησή του για την αλληλεγγύη που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στο Ισραήλ εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας» καθώς και ότι «θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος».

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Νετανιάχου

Benjamin Netanyahu: Κύριε Πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο, χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας.

Benjamin Netanyahu: Σε ευχαριστώ, φίλε μου. Σε ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...