Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Σύνοδο Κορυφής ΟΗΕ: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Κλιματική αλλαγή, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο (Βίντεο)

Χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός έβαλε σε πρώτο πλάνο την κλιματική κρίση, και ζήτησε μια παγκόσμια συμμαχία για το περιβάλλον.

Ανέφερε πως οι πόροι για το περιβάλλον όπως αυτοί κατανέμονται, αλλά και η συνεργασία των κρατών είναι μικρή, για να αντιμετωπίσει η κάθε χώρα μόνη της όλα όσα έρχονται.

Έφερε πως παράδειγμα μάλιστα, τις φωτιές στη Θράκη, λέγοντας πως κάηκε μία έκταση στην Ελλάδα, μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη, και για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ότι έριξε τόσο νερό όσο ρίχνει ολόκληρο στον χρόνο στο Λονδίνο.

Τόνισε δε, πως, θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν για να μειωθούν τα προβλήματα που δημιουργούν την κλιματική κρίση μιλώντας για την εκπομπή ρύπων.

Κ. Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Πρόκειται για μία εισβολή και κατοχή σε ξένο έδαφος»


Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως λύνεται μόνο στη βάση της διζωνικής διακοινοτικής ομοσπονδίας.

Ξεκαθάρισε με έντονο τρόπο πως πρόκειται για μία εισβολή και κατοχή σε ξένο έδαφος, «έτσι ήταν και έτσι παραμένει» και σε αυτή η βάση θα πρέπει να λυθεί το κυπριακό, ενώ έκανε λόγο για επαναφορά των τριμερών, και ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική διπλωματία.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης το έθεσε ως θέμα και στην συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες, ενώ θα συναντηθεί και με οικονομικούς παράγοντες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ