Κυβέρνηση

Οικονόμου:H βία με αθλητικό υπόβαθρο αγγίζει σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη

Ανέφερε μάλιστα, πως η βία με αθλητικό υπόβαθρο δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες. 

Αγγίζει, πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη, υπογράμμισε.

Συνόψισε πως η πανευρωπαϊκή δικτύωση των οργανωμένων οπαδών και η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον πολιτικό εξτρεμισμό ανησυχούν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επεσήμανε πως ο δραστικός περιορισμός  της βίας με αθλητικό υπόβαθρο απαιτεί ολιστικό σχέδιο, με παρεμβάσεις πολιτικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αστυνομικού χαρακτήρα και πρόσθεσε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης, όσο και σε εκείνο της καταστολής.

«Με συνεχή προσπάθεια, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή», κατέληξε.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...