Κυβέρνηση

Συναντήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού πρωτίστως καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, του ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο έργο του, ώστε να αντεπεξέλθει στα υπεύθυνα καθήκοντά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Σαρμάς ευχαρίστησε για την υποδοχή και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για την πρόσφατη ονομαστική του εορτή, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την προσφορά του στην Εκκλησία πολύ σημαντική. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευαγγέλιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ευχήθηκε η πίστη του λαού να είναι πάντα δυνατή.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την ανάγκη της συναλληλίας και τόνισε ότι «καλούμαστε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε από όποια θέση μας τοποθετεί ο Θεός. Χρειάζονται, ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, η συνεργασία, η συναλληλία, ο σεβασμός της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου. Πολιτεία και Εκκλησία πολλές φορές το έχουν επιτύχει. 'Αλλοτε, βέβαια, δεν το κατάφεραν. Ήρθαμε σε συγκρούσεις. Αυτό, όμως, δεν ωφελεί. Γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε τη συνεργασία μας. Ο ένας να βοηθάει και να σέβεται τον άλλον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...
Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...