Κυβέρνηση

Η ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον ελληνικό τουρισμό: Στα 18 δισ. τα έσοδα του δημοσίου

«Όλα τα δεδομένα από την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2022 μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία καθώς οι αφίξεις αναμένεται να φτάσουν το 88% του αριθμού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 - Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο τουρισμός είναι πυροδότης ανάπτυξης καθώς από τα 15 δισ. που είχε προυπολογίσει για το 2022 το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 δισ. εσοδα. Αυτοί οι πόροι κατευθύνονται στην κοινωνία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις τουριστικές επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας. Περίπου 3 δισ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε τουριστικές επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού σημειώνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω του πολέμου και τηε ενεργειακής κρίσης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

 

«Φέτος Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες δεν ήρθαν, ένας πόλεμο προκαλεί αναταραχή και παρά ταύτα ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε και έκανε αυτή τη μεγάλη επιστροφή. Κινείται κανείς σήμερα στην Αθήνα και βλέπει κανείς επισκέπτες ακόμα και αυτή την περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

«Είναι πια μια κατάκτηση. Δεν έτυχε, πέτυχε. Η Ελλάδα ως προορισμός για όλο τον χρόνο... Οδεύουμε προς μια σεζόν 12 μηνών και έχουμε κάθε λόγο να το κάνουμε, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές τουριστικά παρθένες.

Αυτή η σεζόν των 12 μηνών πρέπει να αφορά και τους συμπολίτες μας.  Το προγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει και το 2023, περιμένουμε κλήρωση ίσως και νωρίτερα από το τέλος του Ιανουαρίου.

Να μην δείξουμε κανένα σημάδι εφησυχασμού. Πρώτο στοίχημα οι υποδομές, έχουν δρομολογηθεί έργα σε 26 δημοφιλείς προορισμούς».

Οι εργαζόμενοι διακούνται μέρισμα

«Πρώτη επαφή του επισκέπτη στην χώρα μας είναι το χαμόγελο του υπαλλήλου που θα τον υποδεχθεί. Γι αυτό σας συγχαίρω για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας... Να μην διστάζουν οι εργοδότες του κλάδου μετά από μια τόσο καλή χρονιά να δώσουν έξτρα μπόνους στους εργαζόμενους. Διακούνται μέρισμα από αυτήν την επιτυχία»

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»